Izložba “Srčeko”

Pozivamo vas da pogledate novu izložbu u  (Preradovićeva 42, Zagreb) kojom predstavljamo obrt „Srčeko“ iz Samobora.
Vlasnica obrta „Srčeko“ Silva Krajačić kreativnim oslikavanjem predmeta od stakla i keramike stvara uporabne suvenire. Inspiraciju za oslikavanje pronašla je u bogatoj samoborskoj tradiciji, a omiljeni motivi postali su joj licitarsko srce, kraluš, lajbek i drugi motivi iz narodnog života. Oslikano staklo Silve Krajačić postalo je nezaobilazan predmet koji mnogi posjetitelji Samobora rado ponesu kao trajnu uspomenu, a slike na staklu s posebno ukrašenim motivom licitarskog srca u koje se upisuje prigodni tekst i personalizirane poruke, originalna je, i zaštićena, ideja obrta „Srčeko“.
Ponuda obrta upotpunjena je i vlastitim nakladništvom. Svakako treba izdvojiti, Srebrnom kockom ADC Croatia nagrađenu, knjigu „Samo Samobor“ koja je u najjačoj svjetskoj konkurenciji uvrštena u Top Graphic Design Series za 2012. godinu, a nastala je u suradnji s poznatim dizajnerom Borisom Ljubičićem.
Za doprinos očuvanju samoborske staklarske tradicije, Silva Krajačić nagrađena je dva puta nagradom Zeleni cvijet Zagrebačke županije i dobitnica je plakete grada Samobora.
Izložba je otvorena do 24. ožujka.

Izvor: http://www.tzzz.hr/

Moglo bi vas zanimati

Proljetni Bjelovarski sajam

Datum održavanja: Sajamski prostor Gudovac, Bjelovar, 01.-03.04. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam tradicionalno se održava krajem ožujka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *