Čazma

Promicanje turizma u čazmansko-moslavačkom kraju ima dugu tradiciju. Još 1982 godine u Čazmi je osnovano Turističko društvo, a od rujna 1992. dobiva naziv Turistička zajednica općine Čazma. Daljnjim preustrojem od 15.prosinca 1997 godine posluje pod nazivom Turistička zajednica Grada Čazme. Upisom u Upisnik turističkih zajednica pri Ministarstvu turizma Hrvatske od 13.prosinca 2011 godine djeluje pod sadašnjim nazivom Turistička zajednica područja Moslavina-Čazma za Grad Čazmu i Općinu Ivanska.
Na temeljima burne i sjajne prošlosti Čazma se izgradila u značajno kulturno i turističko središte Moslavine. Poznata po netaknutoj prirodi, raj je za rekreativce, lovce i ribolovce,izletnike, planinare – ljubitelje prirodnih ljepota. Bogata je kulturnim nasljeđem i ljudima koji njeguju stare običaje, od kojih su najpoznatiji: Zapovijed pod lipom u Mikloušu, Ugljenarenje na Moslavačkoj Gori, Moslavačko mašinanje u Staroj Ploščici, Ivanje u Ivanskoj, Supermaraton Zagreb-Čazma
Čazma je nadaleko poznata po imanju obitelji Salaj u Grabovnici, uoči Božića osvijetljeno s milijun lampica, kao iz bajke, jedinstvena je Hrvatska Božićna priča i turistički brend.
azma ima jednu od najljepših crkvenih građevina u Hrvatskoj – crkvu sv. Marije Magdalene iz 13.st. Čazmanci se ponose galerijama (Cetin, Marks, Matešin). Dođite i upoznajte naše srdačne ljude i pitome moslavačke krajeve. Od nas ćete ponijeti samo najljepše uspomene!

 

Izvor: http://www.tz-cazma.hr/cazma/

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *