Sportski ribnjak Jezero

Nadomak centra grada, tik uz rijeku Toplicu i prostrani višestoljetni park, nalazi se sportski ribnjak Jezero, kojim upravlja Športsko ribolovno društvo „Toplica”, idealno mjesto za okupljanje i odmor ribolovaca. U općini Končanica se pak nalazi Ribnjačarstvo Končanica, među najstarijim ribnjačarstvima na području Hrvatske.
ŠRD „Toplica“ gospodari s ukupno četiri sportska ribnjaka površine četiri hektara. Jezero u Daruvaru obiluje kapitalnim primjercima šarana i amura, a u ribnjacima „ Ciglana“ u Đulovcu, „Izvori“ u Maslenjači i „Crnaja“ u Končanici love se uglavnom konzumni šarani i amuri. U rijeci Toplici koja prolazi kroz sam grad, kao i u rijekama Bijela i Pakra koje se nalaze na području susjedne općine Sirač, dominantna riba je potočna pastrva. Dnevne i godišnje dozvole za sve ribolovne vode na području Daruvara i okolice možete kupiti u klupskim prostorijama na sportskom ribnjaku „Jezero“ i prepustiti se užitku pecanja i tišini prirode.

 

Športsko ribolovno društvo Toplica
Šetalište Ivana Meštrovića bb, 43500 Daruvar
Tel: 043/335-520
Web: www.srd-toplica.hr
Ribnjačarstvo Končanica
Nalazi se uz rijeku Ilovu, na području općine Končanica te pripada među najstarija ribnjačarstva. Gradnja ribnjaka započela je 1900. godine na ranijim šumskim terenima i livadama, na površini od 1 470 hektara u dužini od 12 kilometara. Od ukupnih 1 470 hektara površine, na proizvodne površine otpada cca. 1 000 hektara.
Uglavnom se proizvodi šaran, štuka, smuđ, amur i tolstolobik, a uz proizvodnju slatkovodne ribe, Ribnjačarstvo “Končanica” gospodari zajedničkim lovištem na šumsko-poljoprivrednim površinama i uzgajalištem divljači na ribnjačkim površinama, te uz sportski ribolov omogućuje aktivnu rekreaciju u ekološki očuvanoj prirodi i zdravoj okolini. Iako skromne proizvodnje, Ribnjačarstvo “Končanica” nositelj je razvoja ovoga kraja.

Ribnjačarstvo Končanica
Končanica 488, 43505 Končanica
Tel: 043/325-181
Fax: 043/325-184
E-mail: ribnjacarstvo.koncanica@bj.t-com.hr
Web: www.ribnjacarstvo-koncanica.hr
Izvor:ttp://www.visitdaruvar.hr/ribolov.aspx

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *