..RIBOLOV- DUGA RESA

RIBOLOV

Uz mnoštvo voda, Karlovačka županija je među najprivlačnijim odredištima ribolovnog turizma u Hrvatskoj. Duga Resa sastavni je dio te ribolovne ponude – prekrasna i kristalno čista mrežnička voda prava je mala riječna riznica slatkovodnih riba.

 

Mrežnica je bogata štukom, pastrvom, šaranom i somom – sinonimima riječnog ribolova općenito. Sportska ribolovna društva ovog kraja među najstarijima su u Hrvatskoj – dugoreški KŠR “Mrežnica” osnovan je 1934. godine .

Jesu li ribičke priče zanimljivije od lovačkih ne možemo sa sigurnošću reći, ali jedno je sigurno – svakom strastvenom ribiču izuzetno je važan ambijent, atmosfera, okruženje gdje će se prepustiti svojim ribičkim pothvatima i pokušati uloviti trofejni primjerak neke od cijenjenih riječnih vrsta.
Sklad i mir koji se postiže potpunom prepuštanju prirodi i fokusiranost na ribički doživljaj jedan je od razloga zbog kojih ribolovci bez obzira na svoje prijašnje uspjehe i neuspjehe i dalje ustraju i uporno nastavljaju baviti se ovom zanimljivom aktivnošću

 

Ribolov na Mrežnici nije samo miran, opuštajući užitak, već je to i nezaboravna pustolovina zbog brojnih slapova, brzaka i otoka, pa je potrebno i vući čamac, ali i zagaziti u vodu smaragdne boje. U cijeloj županiji pa tako i u Duga Resi, ima prodavatelja ribolovnih dozvola i pribora, a uz rijeke ne manjka restorana, dakako i s ribljim jelima.

ksr-mreznica.hr/

Telefon: +385 47 801 416
Email: ksr.mreznica@ka.t-com.hr

Izvor: http://www.tz-dugaresa.hr/hr/lov-i-ribolov/

Moglo bi vas zanimati

Dugootočki dani ljekovitog bilja

od 18. svibnja do 25. svibnja 2019. Dugi Otok Dugi otok ponosi se svojom jedinstvenošću, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *