..Bizovačke toplice

Ovdje u Bizovcu, u bogatoj slavonskoj ravnici, u pitomom mjestu okruženom poljima žita, suncokreta i kukuruza izvire davno nestalo Panonsko more.
Iz dubine od gotovo 2 000 metara dolazi nam dar prirode.Voda zdrava i tisućljećima nedirnuta. Slana gotovo kao i Jadransko more, izuzetno bogata mineralima, toplija od bilo koje poznate termalne vode (96* C na izvoru).

 

Najveći turistički kompleks istočne Hrvatske – Bizovačke toplice – čine smještajne jedinice hotel Termia i hotel Toplice, termalno kupalište, Aquapolis i Poliklinika “Bizovačke toplice – medicinska rehabilitacija”.

U sklopu Hotela Termia s 205 postelja podignut je multifunkcionalni kupališni kompleks Aquapolis iliti grad vode, koji se sastoji se od devet bazena s običnom vodom različitih veličina i namjena s nizom vodenih atrakcija kao što su glazbena špilja, virpuli, bazeni s vodenim masažama (jakuzzi), aquagun dužine 112 metara, vodena gljiva i bazen za neplivače, dječji bazen i poluolimpijski bazen. Sve to upotpunjuju šljunčana sunčališta i sportski tereni za veliki i mali nogomet, košarku, tenis, odbojku na pijesku, rukomet i moderno dječje igralište.

 

Ukupna vodena površina svih bazena iznosi 1.500 četvornih metara. Na Aquapolis se nadovezuje ranije izgrađeno termalno kupalište smješteno u prostor hotela Termia s dva manja bazena nepravilnog oblika u kojem je jedan ispunjen običnom, a drugi ljekovitom geotermalnom vodom.

Fizikalna terapija se provodi u poliklinici “Bizovačke toplice – medicinska rehabilitacija”.

 

 

Bizovačke toplice idealno su mjesto za fizičke pripreme sportaša za što postoje idealni uvjeti unutar turističkog kompleksa i bližoj okolici.

Izvor:

http://www.tzosbarzup.hr/hr/posjetite/bizovacke-toplice/

Moglo bi vas zanimati

15. Međunarodna smotra folklora

Beli Manastir, 27. rujna 2019. 15. Međunarodna smotra folklora 27. rujna s početkom u 19:00h, …