..Gastro ponuda -Senj

NEK’ SVA ČULA UŽIVAJU
Kako se u ovom dijelu Primorja isprepliću zemljopisne različitosti, tako se i gastronomija razvila kao spoj primorske i velebitske tradicije. Primorska se kuhinja temelji na ribama, školjkama i mekušcima, raznom povrću, janjetini i vinu, dok u planinskom dijelu vrijedi kušati divljač, krasnarski sir, krumpir, kupus, šumsko voće, velebitski med i velebitsku travaricu.

 

Umjesto preporuke što je od svega toga najbolje, treba reći da sve to dolazi iz čistog mora, uzgojeno je na prirodnom tlu, a janjci i divljač pasu miomirisnu mješavinu planinske trave i aromatičnog bilja posoljenu morskom pjenom.

 

Izvor:http://www.tz-senj.hr/ponuda/gastro/
Izvor fotografija:http://www.tz-senj.hr/ponuda/gastro/

Bogata tradicija kulinarstva

Moglo bi vas zanimati

Tjedan kajkavske kulture i 54. Festival kajkavskih popevki

8.9.2019. – 14.9.2019. Krapina Tradicionalna manifestacija u prijestolnici kaja koja nudi pregršt sadržaja, od kulturno-umjetničkih …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *