..Paška janjetina

Paška janjetina je drugi po važnosti proizvod paških ovaca. Ovo je najčešće prisutno meso janjadi na tržištu a dobiva se od uzgajivača paške ovce koji proizvode paški sir.

Janjad se hrani isključivo ovčjim mlijekom što mesu daje poseban ukus.Meso paške janjetine je blijedo ružičaste boje, tankih i nježnih mišićnih vlakana, ukusno i sočno. Paška janjetina priprema se na razne načine od kojih je najpoznatiji pečenje na ražnju.

 

Izvor:http://www.visitnovalja.hr/hr/paska-janjetina

Moglo bi vas zanimati

“Chtef“ Zagorski chef

“Chtef“ Zagorski chef 29.10.2019. Terme Jezerčica, Donja Stubica S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *