..Izletište “Orah”

Tražite li mir, tišinu, boravak u prirodi daleko od svakodnevne vreve, u miru zelenila – tada je Izletište Orah pravo mjesto za Vas. Brojni putokazi postavljeni u gradu dovest će vas tamo, ali ako i priupitate usput kojeg domaćeg, ljubazno će vas uputiti do Izletišta Orah.

 

Dječje igralište nudi neograničenu zabavu za najmlađe, a za roditelje se nudi šetnja stoljetnom listopadnom šumom.  Sportski tereni, sadržaji za djecu, vrhunska gastro ponuda i ugodna atmosfera čine Izletište Orah idealnim mjestom za obiteljski odmor i rekreaciju. U sklopu izletišta nalaze se mnogi atraktivni sadržaji :

  • biciklističke staze
  • planinarske staze
  • trekking
  • odbojka na pijesku
  • dječje igralište
  • površine namijenjene za roštilj i kampiranje
  • poučna staza

 

Na Izletištu Orah nalazi se orahovačko jezero, jedinstveni turistički proizvod koji svojom atraktivnošću i raznolikom ponudom privlači velik broj posjetitelja. Ovo umjetno jezero dugo je 208 metara, a širina mu varira od 48,8 do 85,2 metra, površine 1,7 ha i 65 000 kubika pitke vode. Na sjevernoj strani dubina mu doseže čak 9 metara, a dužina obale iznosi 570 metara i u potpunosti je uređena. Jezero je izgrađeno davne 1961. godine gradnjom umjetnog nasipa, a opskrbljuje se pitkom vodom iz vlastitog izvora. Tijekom sezone orahovačko jezero posjeti više od 250 000 kupača. Kompleks ima više od 2 000 parkirnih mjesta, a posebna mjesta osigurana su za autobuse.

 

Izvor:

http://www.orahovica.hr/turizam/izletiste-orah

 

Moglo bi vas zanimati

ŽDRAL TRAIL -05.10.2019.G.-DARUVAR

Klub SKOK poziva sve zainteresirane rekreativce i ljubitelje prirode i druženja da se prijave na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *