..Plaža Zrće-Novalja

autor fotografije: Jasenka Haleuš

Plaža Zrće nalazi se jugoistočno od Novalje i posebna je priča. Ona je najljepša i najatraktivnija novaljska plaža. Njezin obalni dio prostrana je šljunčana površina na koju u špici sezone može stati više tisuća kupača. Ulaz u more je šljunčan, a zbog strmog spuštanja morskog dna plaža je izrazito duboka. Na plaži se mogu koristiti razni sportsko-rekreacijski i zabavni sadržaji te kvalitetna ugostiteljska ponuda, a nekoliko atraktivno uređenih klubova pruža mogućnost zabave tijekom cijele noći.

 

U jednoj od akcija Hrvatske turističke zajednice i medija, „Plavi cvijet“, plaža Zrće proglašena je najljepšom i najuređenijom plažom na Jadranu. Svojim izuzetnim prirodnim osobinama, opremljenošću i sadržajima, plaža Zrće udovoljava strogim kriterijima europske Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš pa od ljeta 2003. godine ima Plavu zastavu.

 

Plaža je od Novalje udaljena oko 2 km, raspolaže s velikim uređenim parkiralištem, a tijekom turističke sezone s Novaljom je povezana javnim gradskim prijevozom.

 

Izvor:http://www.visitnovalja.hr/hr/plaza-zrce
Izvor fotografija:http://www.visitnovalja.hr/hr/plaza-zrce

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *