Porcijunkulovo-Čakovec

Organizacijom i prezentacijom svojih potencijala, Međimurje svakim danom napreduje prema prepoznatljivoj destinaciji u okviru turističke ponude kontinentalne Hrvatske. Turizam Međimurja je mlada, ali ubrzana gospodarska djelatnost. Odlikuju je bogatstvo pejzaža, očuvana priroda, vinorodni brežuljci, izvorna i bogata gastronomska ponuda, očuvani tradicijski obrti, izvorni folklor, bogato povijesno nasljeđe, mnogobrojne kulturne i zabavne manifestacije te nadasve radišnost i ljubaznost Međimuraca.

U skladu s time, Turistička zajednica Grada Čakovca organizacijom Porcijunkulovog ulaže svoj trud ne bi li Čakovec nastavio tradiciju turističkog, poduzetničkog i kulturnog središta Međimurske županije.

phoca_thumb_l_img_4029

“Porcijunkulovo“ je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja se održava već gotovo 50 godina, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca. Prvobitno zamišljena kao “Sajam tradicijskih zanata” vezan uz crkveni blagdan „Gospe od anđela – Porcijunkule“ (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status “najveće turističke manifestacije u županiji” koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec. U 5 dana održavanja, manifestacija je objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi.

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koje su podijeljeni prema ukusima i dobi na tri pozornice, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

phoca_thumb_l_img_8601

Uz sve nabrojeno održavaju se i nezaobilazni programi kao što su kuhanje velike međimurske juhe, međunarodni oldtimer susret, prezentacija streličarstva te prezentacija međimurskih vina, radionice  starih zanata, smjena straže Zrinske garde…

Izvor:http://www.tourism-cakovec.hr/novosti/397-porcijunkulovo-srpanjkolovoz
Izvor fotografija:http://www.tourism-cakovec.hr/novosti/397-porcijunkulovo-srpanjkolovoz

Moglo bi vas zanimati

Fiumare – festival mora i pomorske tradicije

od 29. svibnja do 5. lipnja 2019. Rijeka – razne lokacije Fiumare, festival mora i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *