Keltska noć-Sisak

U prvim danima rujna, kada je Mjesec u mlađaku, na Šetnici uz Kupu, prirodnom okupljalištu Siščana i njihovih gostiju, dogodi se „Keltska noć“. Duž cijele lijeve obale Kupe, na koju je naslonjeno središte grada, između dvaju sisačkih mostova, okupe se tisuće ljudi, kako bi zajedno s ponosom ponovili veliki sat povijesti na otvorenom, na rijeci koja je oduvijek značila život grada Siska.

U sjaju reflektora, uz šetnu sa junacima, sportašima, vođama, bogatom kulturnom i gastronomskom ponudom, uz zaigrani smijeh sretnog djeteta … s čarobnim napitkom kojeg nam uz obalu, na Šetnici, darivaju druidi i čarobnice, izranjaju slike na splavima, povezane plovećim svijećama i praćene muzikom i glasom koji pojašnjava i podsjeća i oživljava sve ono što je vlasništvo i nasljeđe svih nas, a svaka vezana za veliku povijesnu zgodu, svaka sa svojom pričom i svojim junakom. Kostimirani i posebni, likovi iz knjiga i legendi, dragocjeni posjed sjećanja grada Siska, uz svjetlost baklji priča „Keltsku noć“, ono što ćemo ostaviti generacijama koje dolaze. Slavnu povijest grada koji je lomio osvajače, zaustavljao prodore, usprotivio se moćnima, ali i ostavio trajni spomen u kulturi hrvatskog naroda.

„Keltska noć“ završava slavljem. Kad otplove splavi, kad utihne glazba, kad prestanu oduševljeni uzdasi, kad Kupa nosi pljesak i klicanje uz sjaj zadnjeg plamena svijeća, kad su osjećaji na vrhuncu i kad ne uspijevamo jedni drugima reći koliko smo svjesni svoje vrijednosti i ponosa na svoj grad… tada u veličanstvenom trenutku, nebo iznad neraskidivo vezanih grada i rijeke, proplamti bojama i praskom. Kraj, ali i najavu slavlja do dugo u noć, „Keltske noći“, njen vrhunac, označava završni efekt:
Veliki, prekrasni, sisački: Vatromet!

Izvor:http://www.sisakturist.com/hr/stranica/keltska-noc/10

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *