…Lonjsko polje-Sisak

Lonjsko polje

Nizvodno od Siska, uz lijevu obalu Save, prostire se Park prirode Lonjsko polje, najveće zaštićeno močvarno područje u cijelom Dunavskom porječju. Obiluje velikim bogatstvom vrsta i broja populacije ptica, sisavaca, vodozemaca, gmazova, insekata i riba. Čuveno zbog jedinstvene i dobro očuvane arhitekture drvenih kuća, na kojima su smještena mnogobrojna gnijezda roda. Zbog velikog broja roda selo Čigoć proglašeno je Europskim selom roda.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje s radom je počela 1998. godine. Uprava Parka smještena je u Jasenovcu (oko 100 km od Zagreba), a u selu Čigoć postoji Informativni centar parka. Uskoro će se ponovno otvoriti i Biološka stanica u Drenovom Boku. Aktivnosti PP Lonjsko polje usmjerene su u prvom redu na zaštitu, očuvanje i promicanje temeljnih prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka. Osmišljeni su prvi odgojno-obrazovni programi za djecu, a Park također nudi i stručno vođenje posjetitelja.

U Parku se provode stručna i znanstvena istraživanja te održavaju brojne edukativne i stručne radionice, skupovi i drugo. Pod turističkim sadržajima PP Lonjsko polje nudi vodiče za učitelje, gastronomsku ponudu, smještajni kapacitet, rekreativni sadržaj ( najam bicikli ) tematske putove, etno zbirke, tradicionalne manifestacije, turističke sadržaje u neposrednoj blizini i drugo…

JAVNA USTANOVA PARK PRIRODE LONJSKO POLJE
Krapje 30, HR-44325 Krapje
tel.: ++385 (0)44/672-080, 611-190, fax: ++385 (0)44/606-449
info@pp-lonjsko-polje.hr

Najave grupnih posjeta isključivo slati na:
tel. i fax 044 672 – 080 ili mob. 098 222 – 080, ili e–mail: info@pp-lonjsko-polje.hr
odgovorna osoba: Edvard Bogović, voditelj službe za promidžbene i turističke djelatnosti.

Izvor:http://www.sisakturist.com/hr/stranica/razgled-grada/53

https://hr.wikipedia.org/wiki/Park_prirode_Lonjsko_polje#/media/File:Pigy.jpg

Moglo bi vas zanimati

Grabovnica/Čazma, 29.studenoga 2019. – 12.siječnja 2020.

Božićna priča obitelji Salaj, 18. po redu, otvara svoja vrata 29. studenoga i očaravajuća božićna …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *