Ranč PonyLand-Mursko Središće

Ranč Ponyland osnovan je 2005. godine dolaskom prvog pony konja na imanje. S vremenom se povećavao broj životinja, ali i veličina ranča. Danas se na ranču nalazi devet pony konja, četiri patuljaste koze, ovca, patuljasti praščić, šest patuljasta, dva obična kunića i dva bečka plava kunića, Đurek i Katica, dvije japanske svilene kokoši, obične kokoši, zagorske pure, divlje guske, domaće i divlje patke, dvije papige, mačka i pas. Ubrzo se očekuju i brojne prinove pa svakako vrijedi posjetiti ranč.

Na ranču površine jednog hektra nalazi se staja za konje s natkrivenim prostorom u kojem borave tokom lošeg vremena. Ostale životinje imaju svoje nastambe s ograđenim prostorom za boravak i ispašu.

 

Dolaskom pony konja na ranč djeca su počela u sve većem broju dolaziti na igranje i jahanje. To je potaknulo vlasnika Nenada Vinka i njegovu obitelj da češće pružaju djeci priliku za igru i jahanje s konjićima pa su počeli odlaziti na različite manifestacije na kojima su djeca bila oduševljena s konjićima.

 

 

Na jahanje pony konja i igranje s ostalim životinjama se može doći i k njima u Mursko Središće uz prethodnu najavu. Primaju i organizirane skupine djece, dolaze na rođendane i slične proslave te organiziraju terensku nastavu za osnovne škole.

 

 

Izvor:http://www.tz-ms.hr/turisticki-vodic/ranc-ponyland/
Izvor fotografija:http://www.tz-ms.hr/turisticki-vodic/ranc-ponyland/

Moglo bi vas zanimati

19.10.2019.g.-DARUVARSKI CVJETNI SAJAM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *