..Sisaćki sajam cvijeća

U lipnju 2002. godine u Velikom Kaptolu, Turistička zajednica grada i Grad Sisak obnovili su „Sajam cvijeća“, prepoznavši ga kao zanimljiv turistički projekt.

Posjetitelji su stizali iz Zagreba u posebnom vlaku Siscia-express, autobusima iz Varaždina, Bjelovara, Kutine i drugih gradova, uživajući u prekrasnoj izložbi, razgledu grada, muzeja, vozeći se brodom po Kupi. Iz godine u godinu, povećavao se broj izlagača, posjetitelja, a time je rastao i značaj sajma.

 

Svi naši sugrađani koji uređuju okućnice i poslovne prostore, na Sajmu traže nova rješenja, koja pretaču u ideje za svoje vrtove i firme. Neki od njih su dobitnici turističke nagrade „Zlatna Victoria“ za najljepšu okućnicu, balkon i poslovni prostor. Uređujući okolinu, građani povećavaju kvalitetu življenja, ali i pridonose ljepšem izgledu Siska.

 

Zanimljivo je mišljenje turista koji Sisak doživljavaju kao sivi industrijski grad, što se mijenja nakon razgleda. Sisak je, zapravo, zelen i zanimljiv grad s prekrasnom šetnicom uz Kupu, ljubaznim ljudima – uvijek dobrim domaćinima, a o tome svjedoče brojni Zeleni cvjetovi Hrvatske turističke zajednice koje je grad Sisak dobio kao jedan od najuređenijih gradova kontinentalne Hrvatske.

 

Sajam cvijeća, na predivnom mjestu u Gradskom parku, izaziva divljenje gostiju i sigurno je razlogom novih posjeta. Voljeti svoj grad znači pokazati ga u najljepšem svijetlu i pozivati prijatelje i poslovne partnere. Sajam cvijeća je odlična prigoda za to !

 

Izvor:http://www.sisakturist.com/hr/stranica/sisacki-sajam-cvijeca/12

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *