..Za stolom: šokol, autohtoni specijalitet

Za stolom: šokol, autohtoni specijalitet

U Ninu i okolici mnogo je restorana, konoba, kafića i drugih ugostiteljskih objekata u kojima ćete uživati u izvrsnoj hrani, vinima i slično. Bez obzira na to birate li ukusnu mediteransku hranu začinjenu domaćim maslinovim uljem ili pak specijalitete nedalekog ninskog zaleđa, bit će to autohtona kuhinja ovoga kraja obogaćena specijalitetima drugih dijelova Hrvatske.

Poželite li ipak prepoznatljivo ninski specijalitet, savjetujemo vam da kušate šokol – suhomesnati proizvod koji se priprema od mesa svinjske vratine, konzervira čistom morskom soli i začinima, a prepoznatljiv okus daje mu jedan posve osobit „sastojak“ – prava ninska bura koja donosi planinski zrak obogaćen mirisima i sastojcima ljekovitih trava Velebita u susretu s morskim zrakom. Ovom specijalitetu posvećeno je i natjecanje Ninska šokolijada kojem je cilj očuvati tradiciju pripreme, ali i priuštiti užitak samim gostima koji uživaju u prepoznatljivom okusu ovog tradicionalnog ninskog specijaliteta. Dobar tek!
IZVOR:http://nin.hr/hr/vodic/gastro-kutak

 

Moglo bi vas zanimati

“Chtef“ Zagorski chef

“Chtef“ Zagorski chef 29.10.2019. Terme Jezerčica, Donja Stubica S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *