Ivančica

Ivanščica je najviša planina u Krapinsko-zagorskoj županiji. Njezin najviši istoimeni vrh nalazi se na visini od 1060 m nadmorske visine. Proteže se u smjeru zapad – istok te je duga oko 30 i široka oko 9 km. Na vrhovima Ivanščice nalaze se ostaci utvrda koji su nekada bili sjedište posjeda. Tako se mogu vidjeti zanimljive ruševine Oštrca i Belecgrada. Ivanščica predstavlja idealno mjesto za odmor i rekreaciju.

 

Planinarska kuća Majer

HPD „Oštrc“ Zlatar

Mob: 0918816007

Nalazi se na proplanku 551 m nadmorske visine Do nje se stiže cestom iz Lobora do sela Jakopići, i dalje po utvrđenom kolnom putu. Opremljena je sa 20 kreveta, kuhinjom, blagovaonicom i sanitarnim čvorom. Otvorena je vikendom i praznikom od 1. ožujka do 30. listopad ili/i po prethodnom dogovoru.

Planinarska kuća Belecgrad

HPD „Belecgrad“ Belec

www.belecgrad .com,

tel: 049/460-135, 0981609056

Nalazi se u južnom podnožju Ivanščice, na vrlo pristupačnom i slikovitom mjestu, na 445 m nadmorske visine. Uz kuću se nalazi travnato igralište, potočić i šuma. Raspolaže s dvije blagovaonice (smještaj za 50 osoba), kuhinjom, podrumom, spremištem, dvije spavaonice s ukupno 25 skupnih ležaja i s 10 skupnih ležaja u potkrovlju, sanitarnim čvorom u prizemlju i na katu. Okoliš kuće je uređen, a uz njega su postavljene drvene klupe i stolovi za veći broj planinara i izletnika. Kuća je otvorena nedjeljama i državnim praznicima tijekom cijele godine, a u ostale dane po prethodnoj najavi najmanje 10 ljudi. Opskrbljena je pićem i hranom po dogovoru.
Izvor:http://www.zlatar.hr/turizam-i-sport/.

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *