Villa Zelenjak – Ventek

Davne 1936. godine djed Ivan i baka Josipa sagradili su i otvorili malu gostionicu u tada već znamenitom Zelenjaku, po kojem je i dobila ime.

 

Djed se bavio eksploatiranjem kamena iz svoga kamenoloma i imao malu ”vapnenicu” u kojoj se proizvodilo vapno, kojim se obskrbljivao ovaj kraj. Istovremeno u neposrednoj blizini Braća hrvatskog Zmaja i žitelji ovoga kraja, podigli su spomenik hrvatskoj himni ”Lijepa naša”, koju je na ovom mjestu ispjevao Antun Mihanović. Taj događaj ujedno je i bio razlog više da se obitelj posveti razvoju ugostiteljstva.
U kratkom roku Zelenjak je postao okupljalište trgovaca i gospodskog staleža iz malog gradića Klanjca koji je u to vrijeme bio poznat kao gospodarsko i kulturno središte Hrvatskog zagorja. Djed je također bio glazbenik te je sa svojom obitelji te je organizirao razne balove koji su se ljeti održavali na livadi uz rijeku Sutlu. Naslijedivši tradiciju, danas je vlasnik Zelenjaka unuk Branko koji sa svojom obitelji radosno dočekuje goste.

Obitelj Ventek poznata je također po glazbi, pa će Vas nerijetko pozdaviti pjesmom i sam vlasnik, također priznati zagorski glazbenik Branko Greblički Ventek.

Naši posjetitelji mogu uživati u prirodi uz posjet obližnjim kulturnim i turističkim sadržajima.
Lijepa naša domovino,
Oj junačka zemljo mila,
Stare slave djedovino,
Da bi vazda sretna bila!

 

…stihovi su hrvatske himne koju je 1835. godine ispjevao pjesnik Antun Mihanović u ovome kraju, slikovitom Zelenjaku. Sto godina kasnije, Braća Hrvatskog zmaja podigla su spomenik u čast hrvatskoj himni, jedini takve vrste u svijetu.
Na ovom tlu, davnih godina odvijala se seljačka buna podno drevnog burga Cesargrada čiju priču danas prenose tek ruševine i kamenje. Do tog ruševnog ali ponosnog grada vodi uređena šetnica kroz šumu, također do kapelice Majke Božje Snježne na susjednom ”bregu” koja je ponosni čuvar ovog kraja.

 

Dolina Zelenjak proglašena je posebno zaštićenim objektom 1949. Godine u prirodnoj kategoriji rezervata prirodnog predejla-park šume i memorijalnog prirodnog spomenika. Rezervatom je obuhvaćeno područje Cesarske i Risvičke gore sa rijekom Sutlom koja protječe kroz 3 km dugačak klanac. Obronci Zelenjaka stanište su mnogobrojnim značajnim i rijetkim biljkama od kojih su najznačajnije endemske vrste: hrvatska perunika i hrvatski karanfil.

Dolina uz rijeku Sutlu iznad koje se uzdiže Cesarska gora, specifična je i po tome što se na tom mjestu sjedinjuju tri vrste klime, a to su: kontinentalna, mediteranska i planinska. Stoga posebno preporučamo aktivni odmor uz šetnju i boravak u prirodi za one koji žele osnažiti svoja pluća i cijeli organizam.

Pansion u sklopu Ville Zelenjak-Ventek sastoji se od 7 dvokrevetnih soba s recepcijom, opremljenim po visokim standardima (Mini bar, Sat/TV, Wc/Tuš, Wi-Fi pristup).

 

Idealno rješenje za dulji odmor u carstvu prirode Zelenjaka.
Predivan kraj u zelenilu, žubor rijeke, sezonsko cvijeće i sunčane zrake, razlog su zašto organizirati neko događanje na otvorenom.

Sve je veći trend organizacije raznih događanja na otvorenom, upravo iz tog razloga odlučili smo se ulsugom prilagoditi svim zahtjevima naših klijenata kad je riječ o ”outdoor eventu”!

 

Također organiziramo svadbene svečanosti pod šatorom u dvorištu Ville Zelenjak-Ventek!
Villa Zelenjak – Ventek

Adresa: Risvica 1, Kumrovec
tel: 00385 049 550 747
fax: 00385 049 550 221
HRVATSKA / CROATIA
web: www.zelenjak.com
mail: zelenjak@zelenjak.com

izvor:http://www.zelenjak.com/hr/index.html

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *