ŠPILJA VRELO

ŠPILJA VRELO

Špilja Vrelo u Fužinama otkrivena je slučajno pedesetih godina prošloga stoljeća kod izgradnje akumulacijskog jezera Bajer. Starost joj se procjenjuje na 3,5 – 4 milijuna godina.

Iako je dugačka samo 300 metara, izuzetno je lijepa i bogata špiljskim ukrasima. Osobitu vrijednost špilji daje joj voda – na samo pedesetak metara nalazi se prekrasan gorski izvor, jezero i ponor koji je čine posebno atraktivnom. Bistar i hladan gorski potok je iz porječja rijeke Ličanke i u izrazito kišnim razdobljima poplavljuje špilju.

Špilju Vrelo zbog svojih ljepota često nazivaju i “Postojna u malom”. Špilja je uređena za posjete i obnovljena novom rasvjetom i pješačkom stazom s mostićima 1998. godine. Zbog blage konfiguracije terena, bez ijedne stepenice, jedina je turistički uređena špilja u Europi koju mogu posjetiti svi uzrasti, djeca, stariji pa čak i invalidi u kolicima.

Godišnje, špilju Vrelo posjeti više od 10 tisuća gostiju.

Informacije o radnom vremenu potražite u rubrici događanja.

Grupni posjeti (više od 10 osoba) mogući su svakodnevno i mogu se najaviti nekoliko dana prije na telefon TZ Fužine +385 51 835 163 ili 051/830-028

CJENIK: pojedinci : odrasli – 30,00 kn
djeca – 25,00 kn

grupe*: djeca osnovna škola – 20,00 kn
srednjoškolci i odrasli – 25,00 kn

*za gotovinsko plaćanje i plaćanje predračunom
odobravamo 10 % popusta

iZVOR:http://www.tz-fuzine.hr/view.asp?p=18&c=15

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *