…Aktivnosti na moru

foto Jasenka

Aktivnosti na moru
Ljubiteljima mora u Poreču sigurno neće biti dosadno, pogotovo ako su poduzetnija duha. Ljepote Jadranskog mora i podmorja možete istraživati tijekom cijele godine. Uz biljni i životinjski svijet mora sakriven uz podvodne grebene i spilje, razgledati možete i utihnuli svijet potonulih brodova.

Ronilački centri dobro su opremljeni za organiziranje i vođenje ronjenja na raznim atraktivnim lokacijama i za asistenciju pri ronjenju. Ljeti organiziraju škole ronjenja, a mogu prihvatiti i veće grupe ronilaca.

Duž obale, od Lanterne do Poreča i Zelene lagune nekoliko je sportskih centara u kojima je moguće iznajmljivanje jedrilica, najam čamaca na vesla i čamaca s motorom, sandolina, pedalina, vodenih skutera i dasaka za windsurfing. Moguće je iznajmiti i sve potrebne rekvizite za plažu, ali i skijati na vodi uz pomoć žičare. Oni spretniji mogu skijati na vodi i uz vuču glisera.

Porečki je akvatorij odlično područje za sportski ribolov udicom i podvodnom puškom. Udicom se lovi s kopna ili iz čamca na plićinama ”šekama”, podmorskim brakovima.

Poreč je upisan i na kartama jedriličara. Domaćin je brojnim regatama, a u školi jedrenja i vi možete otpočeti svoju novu avanturu s vjetrom u jedrima.
IZVOR: http://www.to-porec.com/hr/sportske-aktivnosti-na-moru

Moglo bi vas zanimati

VINCEKOVO U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

Sveti Vinko, zaštitnik vinogradara, štuje se u svim vinorodnim krajevima Hrvatske, pa tako i u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *