…Maslinovo ulje – Porečko tekuće zlato

Maslinovo ulje – Porečko tekuće zlato
Bogatstvo istarskog poluotoka temelji se na maslinarstvu, tradiciji bogatoj više od dvije tisuće godina. Maslinu, simbol mira i zdravlja, mnogi smatraju visokovrijednim mediteranskim voćem, a njezino ulje narod je od davnina prozvao tekućim zlatom.
Plodovi masline, koštunice, daju jedno od najzdravijih kapljica ulja. Iako se maslinova ulja proizvodnjom dijele u različite grupe kakvoće, među najzdravija ulja ulazi upravo ekstra djevičansko ulje bogato vitaminima, prirodnim antioksidansima i karotenom.
Ceste maslinova ulja vode vas ravno s mora u maslinike, uljare i konobe. Obuhvaćaju okolna maslinarska područja porečkog zaleđa s idiličnim cestama, putovima i puteljcima.
Na Poreštini, od brojnih sorta maslina najbolje uspijevaju buža, istarska bjelica, moražola i pendolino. Vrsni maslinari odvest će vas pričom na put nastajanja maslinova ulja, od podizanja maslinika, brige za masline i berbe do kvalitetnog ulja na vašem stolu.
Izvor:http://www.to-porec.com/hr/istarsko-maslinovo-ulje

Moglo bi vas zanimati

“Chtef“ Zagorski chef

“Chtef“ Zagorski chef 29.10.2019. Terme Jezerčica, Donja Stubica S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *