…Nautika

Autor fotografije: Jasenka Haleuš

Nautika

 

Marine
Na obalama Poreča nautičari mogu izabarati jednu od tri marine. Najsjevernija je marina 8 km udaljena od centra Poreča, u turističkom naselju Červar Portu. Marina s 400 vezova i 50 mjesta na kopnu otvorena je cijele godine. Nudi različite vrste servisa za vaše plovilo, a opremljena je i dvjema dizalicama od 5 i 12 tona. Turističko naselje Červar Porat nudi vam i raznoliku turističko-ugostiteljsku ponudu.

Nasuprot povijesne starogradske jezgre i nadomak gradskoj loži smještena je Marina Poreč nešto manjega kapaciteta. Oko 100 vezova s priključcima za struju i vodu, sanitarijama i 5-tonska dizalica, bogata gastronomska ponuda, sportsko-rekreacijskim sadržajima i blizina centra grada dovoljan su razlog zbog kojeg ćete se ovoj marini zadržite malo duže od planiranog.

 

U Zelenoj laguni, nedaleko hotela Parentium u prirodnom je zaljevu smještena istoimena marina. U njoj se mogu privezati 184 plovila, ima 50 mjesta na kopnu te dvije dizalice. Marina Parentium također pruža mogućnost popravka vaših plovila, a u okolici su plaže, sportski tereni, zabavni centri i casino.

Traganje i spašavanje na moru
9155 – služba za spašavanje i traganje na moru
MRCC-Rijeka održava 24 satno dežurstvo na besplatnom broju telefona

 

Služba traganja i spašavanja u Hrvatskoj sastoji se od Stožera službe traganja i spašavanja, Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, podsredišnjica traganja i spašavanja (lučke kapetanije Pula, Rijeka, Senj, Zadar, Šibenik, Split, Ploče i Dubrovnik), obalnih promatračkih jedinica (lučke ispostave svih lučkih kapetanija + obalne radio postaje + čuvani svjetionici + motrilačke postaje Hrvatske ratne mornarice) te jedinica traganja i spašavanja (pomorske, zrakoplovne i kopnene jedinice.)

Nacionalna središnjica – MRCC Rijeka, sve podsredišnjice – lučke kapetanije i ispostave te sve obalne radio postaje (Rijeka radio, Split radio i Dubrovnik radio) održavaju pomorsku radijsku službu bdijenja na međunarodno utvrđenim frekvencijama i kanalima za pogibelj, hitnost i sigurnost, a sve u skladu sa svjetskim pomorskim sustavom pogibli i sigurnosti.

> Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Izvor:http://www.to-porec.com/hr/nauticki-turizam

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *