…AUTOHTONA KUHINJA MOSLAVAČKOG KRAJA

O duhovnosti, kulturi i tradiciji nekog područja ili regije, pored sakralne i spomeničke baštine, govori i njezina autohtona kuhinja kao dio kulturnog identiteta. Današnja turistička kretanja donose i neke nove turiste koji žele probati domaću kuhinju, autohtone namirnice i sam način pripreme jela, te sve više traže i sljubljivanje s vinom u cjelovitu ponudu.

Zbog toga je Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa HGK – županijskom komorom Sisak, izradila ovu brošuru u kojoj ćete naći, prema prijedlogu Županijskog kuharskog saveza, tradicionalna jela s receptima i načinom priprave, kao i vina, te vinare iz ovoga kraja.

Unašoj Županiji nalazi se nešto što je u svijetu teško pronaći, a to je mesna industrija «Gavrilović», koja se može pohvaliti posebnom obiteljskom tradicijom koja povezuje osam generacija iste obitelji. Njihova vjernost tradiciji i predanost kvaliteti, omogućila je Gavrilovićevim specijalitetima, skoro dva stoljeća, vodeću poziciju na tržištu mesnih delikatesa.

Izvor:http://turizam-smz.hr/?page_id=742

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *