..Gastronomija-SINJ

Gastronomija

Sinj i Cetinska krajina su pravi raj za gurmane, poznati po vrlo ukusnim i jedinstvenim jelima. Osim sinjskih arambaša, uvijek gostoljubivi Sinjani rado će ponuditi i razne delicije poput žaba, riječnih rakova, cetinske pastrve, sinjskih rafiola te mnoge specijalitete karakteristične za dalmatinsku Zagoru. Bogata povijest je u Sinju uspjela sjediniti duh Mediterana, Orijenta i kontinentalne kuhinje u jednu doista posebnu i cijenjenu gastronomsku sredinu.

Povijesne zanimljivosti iz gastronomije (Sladoled Pana obitelji Trek, Povijesne zanimljivosti)
Tradicionalni jelovnik (Svečani alkarski ručak, Poklade, Ručak na dan Velike Gospe)
Recepti (Sinjski arambaši, rafioli, uštipci, kotonjada, zec, šiša)
Vina cetinskog kraja
IZVOR:http://www.visitsinj.com/hr/Vodic/51/gastronomija

Moglo bi vas zanimati

Zagorski štruklji dobili zaštićenu oznaku zemljopisnog porijekla

Zagorski štruklji dobili su prijelaznu nacionalnu oznaku, odnosno zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. To je rješenje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *