MUZEJ OLDTIMERA ”ŠARDI”

MUZEJ OLDTIMERA ”ŠARDI”

Prvi hrvatski muzej oldtimer vozila je rezultat desetljeća posvećenosti, znanja i ulaganja, a preko sto eksponata to i dokazuju.

Osim jedinstvene zbirke starih automobila, traktora, motorkotača i ostalih transportnih sredstva u muzeju se nalazi i velika zbirka tradicijske kulturne baštine. Replike starih zanatskih radionica s izvornim alatom, vrijedna kolekcija starog oružja i svakodnevnih uporabnih predmeta.

 
Jedinstvena na ovim prostorima, zbirka u stalnom postavu prvog hrvatskog muzeja starodobnih vozila rezultat je više desetljeća posvećenosti, znanja i ulaganja, i sa svojih više od sto eksponata predstavlja vrijedan doprinos tehničkoj kulturi u nacionalnim, pa i širim razmjerima.
Osim jedinstvene zbirke starih automobila, traktora, motorkotača i ostalih transportnih sredstava, u muzeju su našli mjesto i drugi oblici tradicijske kulturne baštine – replike starih zanatskih radionica s izvornim alatom, vrijedna kolekcija starog oružja i svakodnevnih uporabnih predmeta.
Tako ćemo u muzeju naći i drvodjeljsku i postolarsku radionicu, kao i dio tradicijski uređenog prostora na obližnjem Obiteljskom gospodarstvu Šardi.
Pored nesumnjivog doprinosa očuvanju i razvoju tehničke kulture, muzej i prateći sadržaji predstavljaju i dragocjen prilog razvoju specifičnih oblika turizma.
Samo nekoliko kilometara od muzeja, u Donjem Koncovčaku, smješteno je Obiteljsko gospodarstvo Šardi.
Uz tradicionalno gostoprimstvo, možete uživati u jedinstvenom ambijentu gornjeg Međimurja i kušati višestruko nagrađivana vina domaćina u vlastitoj vinoteci i kušaoni.
Tek nešto dalje je poznati turistički kompleks u Sv. Martinu na Muri, s nadaleko poznatim termama, bazenima i sportskim sadržajima, a posvuda okolo su znamenite međimurske vinske ceste, lovišta i očuvana priroda.

Oldtimer muzej Šardi
Jelačićev trg 1, 40340 Selnica
Telefon: +385 98 206 763, Fax: +385 40 861 107
e-mail: ignacsardi@gmail.com
izvor:
http://tzm.hr/article.php?g=98

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *