…Prirodne ljepote-rijeka Una-Hrvatska Kostajnica

Područje grada Hrvatska Kostajnica izuzetne je prirodne ljepote i bogatog kulturnog naslijeđa. Ostaci jedne od najosebujnijih povijesnih jezgri hrvatske, bogata tradicijska kultura, iznimne pejzažne osobine, tragovi bogate pounjske prošlosti, te specifični kostajnički duh, važni su čimbenici turističkog razvoja ovoga kraja.

Bistrozelena rijeka Una ugodna je za kupanje i vožnju čamcima i pravi je raj za ribiče, a okolne šume bogate su divljači. Ruralna prigradska naselja temelj su za razvoj seoskog turizma. Tu je i Park šuma Djed koja u sebi čuva srednjovjekovnu povijest zemljane utvrde iz 18.st. u obliku zvijezde, poznato izletište s restoranom i vidikovcem. Stari Zrinski grad, utvrda je iz 14.stoljeća koja se proslavila u bojevima protiv Turaka i svojevrstan je simbol Hrvatske Kostajnice. Na području grada brojni su izvori pitke vode, od kojih su najpoznatiji Tekija i Varoški bunar. Uz stogodišnji Hotel Central, samostan i crkvu Sv. Antuna Padovanskoga, crkvu Male Gospe u Tirolu, ostatke župne crkve Sv. Nikole, tragovi su  prošlih vremena i mogu se koristiti za pričanje mnogih turističkih priča.

A jedna od priča je i legenda o padu Kostajnice pod tursku vlast, koju je književno uobličio Ivan Trnski u svom djelu Ana Lovićeva.

Izvor:http://www.hrvatska-kostajnica.hr/turizam/turizam-u-hrvatskoj-kostajnici

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *