…Voloderske jeseni-Popovača

Voloderska jesen, najveća i najstarija hrvatska kulturno- gospodarska manifestacija posvećena berbenim običajima koja predstavlja jedan od najvećih sajmova vina i mošta u Sisačko-moslavačkoj županiji, održana je po 48. put u Voloderu.Trodnevni program tradicionalne proslave početka berbe grožđa u moslavačkim vinogradima prožet turističko- gospodarskim, kulturno- zabavnim i športskim sadržajima.

Kada se odrežu prvi trsovi grožđa u voloderskim vinogradima, znak je da počinju Voloderske jeseni. Naime, žitelji Sisačko-moslavačke županije već 41 godinu uzastopce obilježavaju početak berbe grožđa u svojem kraju. Tako će i ove godine uz bogat sajam vina i mošta na manifestaciji nastupiti i mnoge folklorne skupine iz cijele Hrvatske, bit će postavljene izložbe slika, pribora i alata za vinogradarstvo i voćarstvo te razne rukotvorine, narodne nošnje i tradicionalni zanati. U večernjim satima program će se prilagoditi i mladima kroz nastupe mnogih estradnih pjevača, a završetak manifestacije obilježit će velik vatromet. Svim istinskim ljubiteljima vina toplo preporučamo da sredinom rujna posjete Voloder i sudjeluju u pravom slavlju za svoja nepca.

 

Izvor:http://www.popovaca.hr/vijesti/aktivnosti-udruga/42-vijesti/7108-odrana-48-voloderska-jesen

http://www.voloderska-jesen.hr/

Moglo bi vas zanimati

159 191 dolazak Na području Krapinsko-zagorske županije i 348 694 noćenja. U odnosu na 2017. godinu to je 17 398 dolazaka više i 24 143 noćenja više.

PREDSTAVLJENI TURISTIČKI REZULTATI KZŽ ZA  2018. Rezultate su predstavili župan KZŽ Željko Kolar i voditeljica Ureda županijske …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *