..Gastro ponuda-Šibenik

dagnje

Pravi gurmani znaju što se krije ispod poklopaca šibenskih teća i što miriše sa žara. U tećama se kuhaju fina jela: buzare od rakova ili školjaka, brudeti, variva od povrća, rižoti od mesa ili plodova mora, varive od grahorica, izvrsne riblje i mesne juhe te nezaobilazna blitva kao univerzalan prilog gotovo svim jelima.

 
Na žaru se na gradelama, ražnju ili pod pekom, peku ribe, rakovi, školjke, svinjetina, janjetina, teletina, meso peradi, povrće… pripremaju se ukusna jela ista kakva su, pokazala su to arheološka istraživanja, pripremali naši preci prije više od 8000 godina.

 

Kao tradicionalni deserti u šibenskoj kuhinji se pojavljuju „rožata“ – kolač od jaja, mlijeka i karamele; „fritule“ – rade se od dizanog tijesta s dodatkom grožđica i likera, oblikuju se u kuglice veličine šljive i prže u vrelom ulju; i „kroštule“, koje se spravljaju na isti način kao i fritule, ali imaju oblik dugih traka, koje se potom prže u ulju.

Restoran Alpa
Adresa: Kralja Tomislava 17, Šibenik

Tel: 022/ 217 977

Restoran Admiral
Adresa: Kralja Tomislava 15a
Tel: 095 968 03 20
Restoran No. 4
Adresa: Trg Dinka Zvorovića 4, Šibenik

Tel: 022/ 217 517

Restoran Rivica
Adresa: Obala dr. Franje Tuđmana 3, Šibenik
Tel: 022/ 212 691

Mob: 091/ 527 3039

Restoran Tinel
Adresa: Trg pučkih kapetana 1, Šibenik

Tel: 022/ 331 815

Restoran Peškarija
Adresa: Obala Palih omladinaca 10A, Šibenik

Tel: 022/ 217 797

Restoran Kanela
Adresa: Obala dr. Franje Tuđmana, Šibenik

Tel: 022/ 214 986

Restoran Perković (MŽ)
Adresa: Južna magistrala 8, Šibenik
Tel: 022/ 242 691
Izvor:http://www.sibenik-tourism.hr/hr/gastronomija

Moglo bi vas zanimati

Zagorski štruklji dobili zaštićenu oznaku zemljopisnog porijekla

Zagorski štruklji dobili su prijelaznu nacionalnu oznaku, odnosno zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. To je rješenje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *