..Dubrovačke delicije-Arancini

Dubrovačke delicije
Po povratku s putovanja ili odmora, ponesite s sobom dubrovačke delicije
– kontonjatu, mantalu, arancine, bruštulane mjendule ili suhe smokve, domaće likere od voća i cvijeća, rakije s travama.

Riječ je o tradicionalnim slasticama i pićima koja se još uvijek pripremaju po tradicionalnim recepturama naših nona.

Arancini se rade od domaćih neprskanih naranača, kontonjata od zlatnožutih dunja, “mantala” je slatko od grožđa, a smokve su tako ukusne jer se suše na vrelom dubrovačkom suncu, koje im čuva zdravlje i slador.

Likeri se “čine” na suncu gdje se u alkohol i šećer potapaju višnje, zeleni orasi, nespole, ružine latice….

Poklonite li dragoj osobi neku od ovih delicija, poklonili ste dio Dubrovnika…
IZVOR http://experience.dubrovnik.hr/lifestyle_novost.php?id=1685&id_main=&namjena=18#.VgP6ncuqpBc

Moglo bi vas zanimati

2. i 3. veljače/Bića iz močvara  u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Bića iz močvara   Subota, 2. veljače Svjetski je dan močvarnih staništa. Zato je Egzotična …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *