..GASTRO PONUDA-DUBROVNIK

foto Jasenka

GASTRO PONUDA-DUBROVNIK

 

Ako želiš vidjeti kako jedan narod zaista živi, pođi na tržnicu,…
uđi ravno u trbuh grada i pomiriši, dotakni i na nepcu osjeti hranu koja im se svakodnevno nađe na obiteljskom stolu.

Okusu tikvica iz Župe dubrovačke, kupusa iz Konavala, začinskog bilja iz Dubrovačkog primorja, balančana i pomadora (patlidžana i rajčica) koji se uzgajaju u plodnoj i nezagađenoj dubrovačkoj okolici ne odolijevaju niti vrsni kuhari koji pohode ovaj Grad i u nekom od njegovih restorana pripremaju međunarodna jela. Kroz plodove koji rastu na ekološki očuvanoj zemlji, kao što je još uvijek okolica Dubrovnika, stvara se gastronomija kraja.

Dubrovačke delicije su jednostavne, bez puno dodataka, spravljene na jednostavan način, uz obilato korištenje maslinovog ulja koje ističe sočni okus namirnica iz prirode.

Gastro ponuda dubrovačkih restorana je šarolika i raznovrsna, prilagođena različitosti gostiju od kojih neki žele u konobama kušati izvornu, narodnu hranu, dobar pršut ili sir iz ulja, salatu od hobotnice, zelenu menestru ili šporke makarule, u ulju pržene gerice ili na gradelama pripravljene sarđele, do onih koje žele ugođaj vrhunskog restorana i prvoklasne usluge, gdje se poslužuje najsvežija morska riba iz Jadranskih dubina, školjke iz čistoga mora i ostale slične delicije pripremljene na način koji će zadovoljiti i najzahtijevnijeg gurmana.

 

U gastro ponudi je i popularni sushi koji je postao imperativ i zapadne kuhinje ili fantastična profinjena francuska kuhinja smještena u atraktivne prostore dubrovačke arhitekture, dobar steak kojega se ne bi posramili ni pravi argentinski restorani.

Mlađim gostima i njihovom ubrzanom avanturističkom duhu prilagođeni su fast-food ugostiteljski objekti ili pizzerie, omanji lokalni restorančići na čijim su jelovnicima i jela jednostavne dalmatinske i ostalih kuhinja.
IZVOR http://experience.dubrovnik.hr/lifestyle_novost.php?id=1670&id_main=&namjena=18#.VgP8s8uqpBc

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *