Bučijada -Ivanić Grad

http://www.tzig.hr/po-cemu-smo-poznati/bucijada

Bučijada kao tradicionalna turističko, gastronomska i gospodarska manifestacija održava se treći vikend u listopadu od 2004. godine u kontinuitetu.
Izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda organizira se na gradskoj tržnici Maznica, Moslavačkoj ulici i Trgu V. Nazora u centru Ivanić-Grada. Sudjeluje oko 150 izlagača iz Hrvatske i gosti izlagači iz Austrije, Slovenije i Vojvodine.

Za tu priliku vozi i turističko-izletnički vlak “Bučko express” iz Zagreba.
Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su razni zabavni sadržaji: vožnja buča-kočijom, ponijima, oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, glazbeni sastavi i prikaz tradicijskih običaja.
Za vrijeme Bučijade naši restorani uz svoju tradicionalnu gastro ponudu spremaju razna jela od buča. Izlozi, okućnice ukrašavaju se bučama, a na samoj Bučijadi proglašavaju se najuspješniji. Bira se najveća, najmanja i najorginalnija buča, najljepše uređeni štand, najbolje slane i slatke bučnice kao i ostala jela od buča.

Pozivamo Vas 3. vikend u listopadu na Bučijadu u Ivanić-Grad.

 

Izvor:http://www.tzig.hr/po-cemu-smo-poznati/bucijada

Izvor fotografija:http://www.tzig.hr/po-cemu-smo-poznati/bucijada

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *