17.10.2015.g.-Gljivarenje v Stubakima-Stubičke toplice

http://www.putovnica.net/dogadanja/gljivarenje-stubaki

Kao i inače, povodom tradicionalne jesenske manifestacije Gljivarenje v Stubakima vozit će poseban izletnički vlak ‘Gljivarski cug’. Nakon dolaska vlaka u Stubičke Toplice, bit će organiziran prijevoz autobusima do Pile, a nakon okupljanja na parkiralištu u Pili uz Sljemensku cestu, izletnike očekuje vođeni ili slobodni odlazak u okolnu šumu na branje raznovrsnih gljiva.

Po povratku iz šume, oko 12:30 sati, uz Sljemensku cestu slijedi stručna determinacija ubranih gljiva, kao i degustacija gljivarskog kotlića, a tu je još i ponuda lovačkog kotlića, kobasica, domaćih kolača i pečenih kestena. Svi sudionici u branju gljiva mogu ubrati jestive gljive za gljivarski kotlić, pa je to izvrsna prilika za sve izletnike da provedu prekrasne trenutke u prirodi i upoznaju čudesan svijet gljiva.

Prijevozne karte za izletnički vlak Gljivarski cug mogu se kupiti na blagajnama zagrebačkog Glavnog kolodvora i Zapadnog kolodvora po cijeni od 40 kuna za odrasle, Gajnica i Zaprešića po 35 kuna, a za putnike s kolodvora u Zaboku prijevoz vlakom je 10 kuna. Prijevoz za djecu do 14 godina je besplatan, dok za prijevoz bicikla treba izdvojiti 10 kuna.

Vlak iz Zagreba kreće u 8:15, a povratak iz Stubičkih Toplica predviđen je u 17:30 sati. Putovanje u jednom smjeru traje oko 100 minuta.
Preuzeto s: http://www.putovnica.net/dogadanja/gljivarenje-stubaki

Izvor fotografija:http://www.putovnica.net/dogadanja/gljivarenje-stubaki

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *