..Izletišta-Velika Gorica

Autor fotografija : Mario Žilec

Ako poželite skrenuti s asfalta i predahnuti nakon napornog tjedna, odaberite odmor u prirodi na velikogoričkom području. Doživjet ćete zeleno i toplo srce ovoga kraja gdje svatko može naći nešto za sebe. U slikovitim predjelima koja okružuju Veliku Goricu ništa ne daje naslutiti da je vreva velegrada udaljena tek nekoliko kilometara. Ako razmišljate gdje biste proveli odmor, predlažemo vam neko od naših izletišta.

Izletište Ključić brdo

Udaljeno samo desetak kilometara od Velike Gorice, odnosno 25 km od Zagreba, a ipak dovoljno daleko da osjetite atmosferu seoskog života, prekrasne prirode i svježeg zraka, izletište Ključić brdo (www.kljucic-brdo.hr) smješteno je na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih gorica. Kompleks izletišta obuhvaća brojne brežuljke, pašnjake, šume, voćnjake, vinograde, kao i zoo park gdje možete pogledati uzgajališta divljih svinja, konja, muflona, srna, jelena, fazana, divljih patki i domaćih životinja. Za svakog, pa i najizbirljivijeg gosta, naći će se bogat izbor hrane iz domaće kulinarske ponude.

 

Adresa: Ključička cesta 118, Ključić Brdo, Kravarsko

Mob: +385 98 747 309, +385 98 965 3144

Web: www.kljucic-brdo.hr

E-mail: info@kljucic-brdo.hr

Radno vrijeme: Pet-ned 8.00-23.00h

* ostale dane za najavljene i organizirane dolaske radimo po dogovoru
Izletište Odranski Ribič

Odranski Ribič nalazi se 10km od Velike Gorice, u stoljetnoj šumi turopoljskog hrasta i tik uz rijeku Odru do koje možete prošetati stazom koja se nalazi na prostranom posjedu iza restorana. Idealno mjesto za odmor, rekreaciju, obiteljske ili poslovne izlete i ručkove, a za najmlađe tu se nalazi i bogato dječije igralište koje će im pružiti sate nesmetane zabave.

 

Adresa: Ulica Franje Lučića 200, 10419, Kuče
Tel: 01/6236 096
Mob: 098/9721 607 (gđa. Ana Kovačević)
Web: www.odranskiribic.hr

Etno kuća Novo Čiče

Etno kuća Novo Čiče nalazi se u neposrednoj blizini stare Pučke škole te učiteljskog doma koji su pod zaštitom Ministarstva kulture. Etno kuća sastoji se od unutrašnjeg i vanjskog izložbenog prostora. Unutarnji prostor čini stara centralna prostorija s kuhinjom, spavaća soba i radna soba s tkalačkim stanovima, mašinama za šivanje, kolovratima. Tavanski prostor je namjenjan za izložbu pisanih materijala iz prošlosti, kao i za izložbu alata opreme i pribora.

 

Vanjski dio zbirke čine poljoprivredni alati, pribor i mnoštvo upotrebnih predmeta. Posebno ističemo starinski bunar te zanimljiv cvjetni vrt u kojem možete razgledavati mnogobrojne vrste cvijeća.Trenutno se može razgledati preko 120 vrsta cvijeća koje je posađeno iz svih krajeva Republike Hrvatske. Nedavno je postavljena još jedna drvena manja kuća i krušna peć.
Kuća je otvorena za organizirane i individualne posjete, a za sve ostale informacije molimo da kontaktirate predsjednika KUD-a “ČIČE” N. Čiče, gdina Stipu Duvnjaka na broj mobitela 0996849489 ili putem e-maila sduvnjak@gmail.com.
Izvor:http://www.tzvg.hr/beta/sadrzaj/pregled/izletista-oaze-mira-i-tisine/250?c=5
Izvor fotografija:http://www.tzvg.hr/beta/sadrzaj/pregled/izletista-oaze-mira-i-tisine/250?c=5

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *