..Tradicijska snaga gastro ponude Triljskog kraja

Izuzetna tradicijska snaga gastro ponude na ovom prostoru pogotovo dobiva na značaju ukoliko istaknemo suglasje s tekovinama modernog vremena.
Triljski prostor izuzetno je pogodan za uzgoj ekoloških namirnica kako za proizvodnju na seoskim domaćinstvima tako i za smještanje proizvodnih pogona modernog tipa utemeljenih na tradicionalne načine obrade čuvajući im komponentu snažnog pozitivnog učinka na zdravlje kao rezultat pravilne ishrane.

 

Brojna su seoska domaćinstva koja čuvaju stare načine života i obrade domaćih namirnica te načine proizvodnje proizvoda iz kućne radinosti koja funkcioniraju u simbiozi vrata uz vrata s modernim tipom masovnije proizvodnje.

 

U skladu sa takvim pozitivnim čimbenicima koji osuđuju na uspjeh uz zadržavanje koncepta održivog razvoj i oplemenjivanja prostora te ugradnjom tradicionalnih način pripreme raznih jela i namirnica bez nezdravih industrijskih uplitanja i stvaranjem prepoznatljivosti ovaj prostor se i praktično dokazao kao idealan za razvoj prehrambenih pogona tradicionalne kuhinje i područja izvrsnosti ekološke proizvodnje.

Na području Trilja imamo etablirane proizvođače tradicionalnog dalmatinskog pršuta, vina te pogone za preradu slane ribe, maslinovog ulja, preradu povrća, proizvodnju džemova raznih okusa itd..
izvor.http://www.tz-trilj.hr/?show=6239

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *