…01.11.2015 – 15.11.2015 Dani momjanskog muškata i tartufa

01.11.2015 – 15.11.2015  Dani momjanskog muškata i tartufa

Jesen u Sjeverozapadnoj Istri donosi pregršt gurmanskih manifestacija a jedna od njih održava se na području Momjana, uoči proslave Martinja. U periodu od 01.11.2015 – 15.11.2015. na Danima momjanskog muškata i tartufa lokalni vinari i ugostitelji nuditi će prigodne menije na bazi bijelog tartufa sljubljene s Momjanskim muškatom.

Momjanski muškat, specifična sorta bijelog muškata, vinska je poslastica koja jamči istinski užitak za nepce svakog vinoljupca. Momjanski muškat je suh i sladak, intenzivne zlatne boje. Kažu da ima miris divljih karanfila, ruže i kadulje, a njegovo se carstvo stotinama godina stvaralo na brežuljicima oko Momjana, slikovitog mjesta u zaleđu Buja.

Mnogi poznavaoci istarskih vina na prvo mjesto će izdvojiti upravo ovaj vinski biser Istre. Vrli je pratilac slastica, ali i svakog profinjenog jela. Pripisuju mu se i afrodizijska svojstva baš kao i pratiocu ove manifestacije, istarskom tartufu. Krasan bijeli tartuf Tuber magnatum pico je najcjenjeniji među tartufima. Raste od rujna do siječnja i jede se svjež, uglavnom se riba i posipa po vreloj pašti, mesu ili ribi.

Posjetite Dane Momjanskog muškata i tartufa i priuštite si nezaboravan gourmet doživljaj!

Kontakt

TZ Buje, MO Momjan

Telefon: +385 52 773 353
izvor:http://www.coloursofistria.com/hr/dogadjanja/gastronomija/dani-momjanskog-muskata-i-tartufa

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *