Književni susret s Pavlom Pavličićem u Čazmi

Književni susret s Pavlom Pavličićem

Književni susret s Pavlom Pavličićem
Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma, u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, organizirala je književni susret sa suvremenim hrvatskim književnikom i akademikom Pavlom Pavličićem.
Pavao Pavličić – scenarist, pripovjedač, romanopisac, književni povjesničar i esejist – rođen je u Vukovaru 1946. godine. Fakultet je završio u Zagrebu diplomirajući na Filozofskom fakultetu. Danas je tamo zaposlen kao profesor. U svom životu do sada napisao je više od četrdeset knjiga, ali ističe se zasigurno kao jedan od najpoznatijih pisaca kriminalističkih romana u Hrvatskoj.

Od tih djela poznati su “Stroj za maglu”, “Plava ruža”, “Umjetni orao”.

Napisao je mnoga djela koja su povezana s njegovim rodnim gradom Vukovarom. Tamo je prikazao i brojne slike grada. kako je izgledao za vrijeme njegovog školovanja, odrastanja i Domovinskog rata. Prikazao ih je u djelima “Vukovarske razglednice”, “Dunav”, “Vodič po Vukovaru”, “Šapudl”.
Od ostalih djela poznata su “Sretan kraj”, Rupa na nebu”, “Slobodni pad”, “Večernji akt”, “Zaborav”, “Pokora”.

11230911_901729516543236_5595056236658050120_n
Od romana za djecu možemo izdvojiti romane “Zeleni tigar”, “Trojica u Trnju”, “Petlja”, “Mjesto u srcu”, “Lopovska uspavanka”.
Prema nekim romana i scenarijima snimljeni su i filmovi.
Književni susret ujedno je bio prilika i za promociju najnovijeg romana Pavla Pavličića „Tajno ime“. Riječ je krimiću u kome autor kroz napetu priču govori o fenomenima današnjice: maloljetničkom nasilju i odnosu danas uglednih građana, gospodarstvenika i kulturnjaka, prema vlastitoj prošlosti.

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *