Započeo Advent u Jaski

Započeo Advent u Jaski!

Prve adventske nedjelje, na Strossmayerovom trgu otvorena je manifestacija Advent u Jaski. Za potrebe manifestacije na trgu je postavljena kupola u kojoj će se tijekom prosinca i siječnja odvijati raznovrstan prigodni program. Već na samom otvorenju na manifestaciji su svojim nastupom, sve prisutne oduševili polaznici Glazbene škole Jastrebarsko i dječji zbor Hitići.

Na otvorenju manifestacije dodijeljene su i nagrade najkreativnijim autorima likovnih i literarnih radova pristiglih na natječaj Turističke zajednice “U noći Božjeg djeteta”. Sezonske karte za klizalište tako su osvojile Petra Celić i Hena Pavičić, koja je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika, Domagojem Šlatom upalila i prvu svjećicu na adventskom vijencu postavljenom u kupoli.

Glavni organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Jastrebarskog, a Ivana Herceg, direktorica turističkog ureda na otvorenju je rekla: “Drago mi je da vas se ovoliko okupilo u ovoj kupoli u kojoj smo predvidjeli raznovrstan program tijekom cijelog Adventa. Pozivam vas da ju i dalje posjećujete u ovako velikom broju, da se u ovo Božićno vrijeme okupljamo ovdje i zajedno se veselimo dolasku Božića. Svake nedjelje paliti ćemo po jednu svijeću na vijencima u svojim domovima. Jaska nam je svima zajednički dom pa smo mislili da bi bilo lijepo da imamo i zajednički adventski vijenac u zajedničkom domu i ovom se priliko zahvaljujem Ivani Strmečki Vučina i Anamariji Bubanović što su napravile najljepši adventski vijenac u Hrvatskoj! Svjećice će svake nedjelje paliti naši najmlađi sugrađani koji se ovom blagdanu najviše i vesele.”
Pokrovitelj manifestacije je Grad Jastrebarsko, a manifestaciju je svečano otvorio Domagoj Šlat, zamjenik gradonačelnika, riječima: “Jaska ima organizirani program kojeg se ne bi posramili i puno veći gradovi u Hrvatskoj. Nadam se da ćete se svi uključiti i sudjelovati u programima manifestacije Advent u Jaski u idućih 40-ak dana, a Grad Jastrebarsko uvijek će podržavati ovakve manifestacije kroz koje možemo pokazati sve čime raspolažemo i što njegujemo.“

Moglo bi vas zanimati

Proljetni Bjelovarski sajam

Datum održavanja: Sajamski prostor Gudovac, Bjelovar, 01.-03.04. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam tradicionalno se održava krajem ožujka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *