TREBATE PATKU ZA BOŽIĆNI RUČAK- DOMAĆI UZGOJ, PRIRODNA KVALITETA

DOMAĆI UZGOJ, PRIRODNA KVALITETA

Eko farma pataka u srcu Zagorja
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Krog mlada je farma osnovana 2013. godine s ciljem očuvanja tradicionalnog uzgoja domaćih patki, ili, kak bi mi v Zagorju rekli, raca. Sama je farma smještena u Gornjoj Pačetini koja je dobila ime od mađarske riječi pataky što označava rijeku koja protječe kroz nju, a rijeka je bila dom velikom broju patki koje su je u prošlosti naseljavale. Pronaći farmu nije teško budući da se nalazi uz glavna prometna središta, autocestu A2 Zagreb- Macelj i željezničku prugu Krapina-Zabok, te državnu cestu za Krapinske Toplice.

Zagorsko pačje meso iz prirodnog uzgoja
Trenutno je na farmi smješteno između stotinjak i dvjestotinjak patki, a naša tajna uzgoja temelji se na prirodnim bogatstvima zagorskog kraja i pomnoj brizi naše obitelji. Krenimo redom. Izrazito je važno da patke čitavo vrijeme imaju svježu vodu te osigurani prostor za plivanje i šetnju. Uz vodu, neizostavna je i prirodna hrana koju sami proizvodimo. Tako smo ove godine poželi nekoliko tona pšenice, zobi, ječma i tritikala, a patkama se daje i kukuruz, također uzgojen na farmi i provjerene kvalitete. Kak bi se po domaći reklo, kuruza se ruži neposredno prije mljevenja, a melje se netom prije posluživanja našim racicama, tako da zadržava sve nutritivne vrijednosti. Sve se žitarice melju na tradicionalan način, preko starog mlina na kamen kojeg je OPG Krog restaurirao. I naravno, ono najvažnije, patkama je potrebna svježa trava koju na farmi imaju u neograničenim količinama.

Jedina farma otvorena za građane
Cilj nam je uzgojiti između 1500 i 2000 pataka, a na farmi u ovom trenutku imamo koze te proizvodimo svježe kozje mlijeko koje je izrazito zdravo i bogato vitaminima. Nadamo se da će kvalitetu naših proizvoda prepoznati i stanovnici izvan granica Lijepe naše budući da nudimo potpuno prirodan i ekološki proizvod što je u današnje vrijeme izrazito cijenjeno. Jedna od posebnosti naše farme jest i činjenica da je možete posjetiti i uvjeriti se kako naše patkice i kozice žive. Za posjete smo otvoreni od 7 ujutro, kada patke dobivaju doručak, pa do 17 sati i 30 minuta. Kaj da vam drugo velimo neg da dojdete h Pačetinu i uvjerite se u sve kaj smo vam povedali.
67d38a65-bf7d-4b79-ac0a-e65087ecb5dcNaše patke možete nabaviti izravno na farmi uz prethodnu narudžbu ili putem našeg eksluzivnog partnera Veronika delikatese dućana u Zagrebu na lokacijama: Špansko, Mlinovi, Ilica, Srednjaci, Lanište, Dugave, Središće.

Više informacija potražite na www.opgmariokrog.hr i www.domace-patke.com

Moglo bi vas zanimati

Božić u Pregradi

30.11.2019. – 01.01.2020. Grad Pregrada i ove godine organizira zanimljiva događanja u mjesecu prosincu okupljena …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *