..Raste popularnost Zagrebačke županije kao turističke destinacije

Autor fotografija : Mario Žilec

Raste popularnost Zagrebačke županije kao turističke destinacije

 

Zagreb, 14. siječnja 2016. – Zagrebačka županija tijekom 2015. zabilježila je 97.132 turistička noćenja što je za 13 posto više nego u istom razdoblju 2014. godine. Porastao je i broj dolazaka za 16 posto i to s 51.259 na 59.500.

 

Od ukupnog broja noćenje na području Zagrebačke županije, 60.578 noćenja ostvarili su stranci, a domaći gosti 36.554 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka, 37.911 gostiju bili su stranci, a preostalih 21.589 domaći gosti.

I u 2015. godini Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Poljske, Italije,Bugarske i Ukrajine, a u ljepote „zelenog zagrebačkog prstena“ uvjerili su se i oni iz Južne Koreje, Indije, Južnoafričke Republike i Turske.

Na porast broja dolazaka i noćenja, uz već nadaleko poznate vinske ceste i biciklističke staze koje su rasprostranjene diljem županije kao i vrhunsku gastronomsku ponudu, zasigurno je utjecao porast broja kvalitetnih manifestacija koje se organiziraju u gradovima Zagrebačke županije. Kao najpopularniji i dalje se svojom povijesnom arhitekturom, bogatom prirodnom i kulturnom baštinom ističe Samobor.

„Izvrsne rezultate turističke sezone u Republici Hrvatskoj prati i Zagrebačka županija koja je u 2015. godini ostvarila rekordan broj dolazaka i noćenja. Ponosni smo na postignute rezultate, koji su posljedica kontinuiranog ulaganja u turizam, stoga ćemo i dalje stvarati što kvalitetnije turističke proizvode te se prilagođavati zahtjevima naših gostiju“, izjavila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Moglo bi vas zanimati

Zagorski štruklji dobili zaštićenu oznaku zemljopisnog porijekla

Zagorski štruklji dobili su prijelaznu nacionalnu oznaku, odnosno zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. To je rješenje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *