16-17.01.2016.g.-Đakovački bušari 2016.g.

http://tzdjakovo.eu/index.php/hr/aktualno/novosti/item/78-najava-pokladne-manifestacije-22-dakovacki-busari

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo Vam pokladnu manifestaciju 22. ”ĐAKOVAČKI BUŠARI” koja će se održati 16. i 17. siječnja 2016. godine.

I ove godine organizatori 22. ”ĐAKOVAČKIH BUŠARA” su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova.

Đakovački bušari po 22. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice našega grada, a mi Vas kao organizator pozivamo da budete dio bušarske povorke i pokladnog veselja.

Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa – ”Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu” i ocjenjivanja i degustacije kobasice (16. siječnja 2016.) i centralnog događaja Đakovačkih bušara – Pokladne povorke (17. siječnja 2016.).

Centralni događaj će se održati u nedjelju, 17. siječnja 2016. godine. Povorka će se kretati od Starog DVD-a – prostorija KUD-a ”SKLAD” u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradsko Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske nastavno športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.

U pokladnoj povorci 22. Đakovačkih bušara očekuje se oko 40-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska, od Solina, Primoštena, Makarske, Rijeke, Čavala, Krka, Dobrinja, Crnog Luga, Kutine, Nove Gradiške, Vukojevaca, Vardarca, Repušnice, Topolja, Gajića i naravno Đakova i Đakovštine. Na ovogodišnje Đakovačke bušare pozivamo i sudionike iz Mađarske.

Sastavni dio pokladne povorke su naravno i konjanici sa pokladnim jahanjem.

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem uveličate ovu najveću karnevalsku manifestaciju istočne Hrvatske.

Dobrodošli u Đakovo, srce Slavonije!

 

Izvor:http://tzdjakovo.eu/index.php/hr/aktualno/novosti/item/78-najava-pokladne-manifestacije-22-dakovacki-busari

Izvor fotografija:http://tzdjakovo.eu/index.php/hr/aktualno/novosti/item/78-najava-pokladne-manifestacije-22-dakovacki-busari

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *