..PLAŽE-CRES

PLAŽE-CRES

Plaže, očuvan okoliš i čisto more, velika su vrijednost otoka Cresa. Za posjetitelje koji vole prirodu i izvorne ambijente, otok Cres velik je izvor uređenih, prirodnih, velikih, malih, kamenih, šljunčanih, pješčanih i skrovitih plaža.

Najljepše plaže obilježene su Plavim zastavama, simbolima visoke kvalitete usluge i čistoće mora i obale te uređenosti plaža. Naturističke plaže nalaze se u gradu Cresu, dio autokampa Kovačine, i u Punta Križi. Također, u autokampu Kovačine, postoji plaža prilagođena potrebama invalida, koja je opremljena pomagalima i primjerenom pristupu moru.

Plaža Mali bok, Orlec
Otok Cres je poznat po svojim skrivenim uvalama i plažama. U malom mjestu Orlec, koje je smješteno nedaleko od grada Cresa, nalazi se prekrasna uvala Mali Bok. U toj se uvali nalazi šljunčana plaža s predivnim kristalno čistim morem i zaklonjena visokim stijenama koje donose i hlad. Put do plaže vodi strmom stazicom koji je isplativ jer ova plaža garantirano vraća uloženi trud oko dolaska.

Plaža Valun, Valun
Valun je malo primorsko naselje u kojem se nalaze dvije prekrasne šljunčane plaže. Plažu karakteriziraju okolna gusta borova šuma, prekrasna gola plaža i kristalno čisto more. U mjestu se nalazi se sve potrebno za ugodan cjelodnevni boravak na plaži: trgovina, restoran i caffe barovi. U blizini veće plaže, nalaze se mnogobrojne manje skrivene uvale.

Plaža Sv. Ivan, Lubenice
Plaža sv. Ivan se nalazi u uvali podno mjesta Lubenice, mjestašca koje se nalazi na strmoj litici s koje se pruža prekrasan pogled na bijelu šljunčanu plažu. Jedna je od najljepših plaža na otoku Cresu. Do plaže se može doći pješice iz Lubenica ili brodom samostalno ili organizirano. Plaže je zanimljiva upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa. Idealna je za miran odmor, jer nema puno kupača zbog nepristupačnosti plaži. Do plaže je moguće doći spuštajući se niz strme staze iz Lubenica ili morskim putem brodom. Plaža Sv. Ivan, njemački je časopis Bild svrstao na 15. mjesto u konkurenciji 40 najljepših plaža na svijetu.
IZVOR:http://www.tzg-cres.hr/Sto_raditi/Plaze

Moglo bi vas zanimati

53. ŠOKAČKO SIJELO – ŽUPANJA “Odavno smo graničari stari!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *