Biciklističke staze – Biciklizam u Županji

Biciklizam
Biciklizam je najbolji način da upoznate raznolikost krajolika i oživite sva svoja čula vozeći se seoskim cestama, stazama kroz polja i putove koji nisu u programima uobičajenih turističkih obilazaka. Sami ili u društvu istražite sve ljepote Spačvanskih šuma, rijeke Save i njenih pritoka, te posjetite zanimljiva obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Kroz Slavoniju i Srijem prolazi dvjesto kilometara brdskih i cestovnih biciklističkih staza. Biciklistička ruta Srijem povezuje južno područje Vukovarsko srijemske županije sa sjeveroistočnim dijelom, a nadovezuje se na postojeću međunarodnu Dunavsku biciklističku rutu koja je dio puta Eurovelo 6. Biciklistička ruta Dunav, koja povezuje gradove Vukovar i Ilok, je dio međunarodne Dunavske biciklističke rute kroz Hrvatsku.

Biciklističke rute ove županije prolaze kroz njezine veće gradove: Vukovar, Vinkovce, Županju, Ilok i Otok, a povest će vas i kroz Spačvansku šumu i pitoreskna sela.

 

 

Izvor teksta i slika:http://www.tz-zupanja.hr/aktivni-odmor-rekreacija/biciklisticke-staze/

 

Moglo bi vas zanimati

Međunarodna konjička karavana – Kumrovec

1.6.2019. Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Konjičkim klubom Trekking i ove godine organizira …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *