lutkarsko proljece 2015, babina greda, snimio drazen bota

14.03.2016. 21.Lutkarsko proljeće u županiji Vukovarsko- srijemskoj

21.Lutkarsko proljeće u županiji Vukovarsko- srijemskoj

Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji u sklopu kojega se kao zasebna manifestacija održava Vukovarsko lutkarsko proljeće, održat će se ove godine od 14. do 19. ožujka  uz nastupe 15 lutkarskih kazališta iz Hrvatske, BiH i Srbije koja će izvesti ukupno 84 predstave u pet vukovarsko-srijemskih gradova i 13 općina te Orašju (BiH).

“Ova naša manifestacija, koja se održava već 21. godinu, iz godine u godinu sve je bogatija i raznovrsnija te svake godine ponudi nešto novo. Od ove godine Povelja za životno djelo, koju dodjeljujemo u sklopu Lutkarskog proljeća nosi ime našega dragog kolege Zvonka Festinija koji nas je nažalost napustio prošle godine”, kazala je predsjednica Organizacijskog odbora manifestacije i predsjednica Hrvatskog centra UNIME Jasminka Mesarić.

lutkarsko proljece 2015, babina greda, snimio drazen bota
lutkarsko proljece 2015, babina greda, snimio drazen bota

Povelju Zvonko Festini za životno djelo ove će godine dobiti Antonija Bogner Šaban za doprinos u području teatrologije i istraživanju lutkarstva u Hrvatskoj, Lidija Helajz iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva i Petar Šurkalović iz Lutkarskog kazališta Mostar za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva, naveo je Himzo Nuhanović iz vinkovačke Kazališne družine “Asser Savus” koja je jedan od utemeljitelja i producent Lutkarskog proljeća.

Novost ovogodišnjeg programa je Prvi susret književnika za djecu na Lutkarskom proljeću na kojem će u Spomen kući Ivana Kozarca u Vinkovcima sujdelovati književnici Silvija Šesto, Sonja Smolec, Snježana Babić Višnjić, Zoran Pongrašić, Davor Šunk i Vladimir Bakarić. U sklopu manifestacije, u Hrvatskom domu u Vukovaru održat će se radionice za djecu i odrasle te odgajatelje, nastavnike i profesore.

Svečanost otvorenja 21. lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji održat će se u gradu Otoku 14. ožujka, a istoga dana u Vukovaru će se upriličiti svečanost otvorenja Vukovarskog lutkarskog proljeća.

 

Konferenciji za novinare nazočna je bila i pomoćnica ministra kulture Iva Hraste Sočo koja je ocijenila kako je Lutkarsko proljeće iznimna manifestacija koja omogućava djeci iz Vukovarsko-srijemske županije da pogledaju sva recentna lutkarska ostvarenja nastala u prošloj godini u Hrvatskoj i susjednim zemalja.

http://lutkarskoproljece.net/

Izvor:

http://www.visitvukovar-srijem.com/hr/aktualno/novosti/21lutkarsko-proljece-u-zupaniji-vukovarsko–srijemskoj,1020.html

http://lutkarskoproljece.net/

Moglo bi vas zanimati

14. VELIKA MARTINJSKA ŠPELANCIJA

Đurđevac 25.10.2019. Četrnaesta po redu Velika martinjska špelancija, održana je u Đurđevcu u petak 25. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *