16.07.2016.g.-Unska noć-Hrvatska Kostajnica

Tradicija ukrašavanja unskih čamaca i njihovo noćno spuštanje niz Unu, osvjetljeno samo bakljama i sitnim lučicama datira od prije stotinu godina, kada je mala Hrvatska Kostajnica živjela pravim građanskim štihom.
Svake godine pokušavamo organizirati utrke unskih lađa i reviju čamaca pod nazivom Unske noći. Sve je više prijavljenih sudionika, ali zbog nedostatka sredstava nismo u mogućnosti organizirati sav popratni sadržaj ( razglas, rasvjetu, muzički dio večeri i sve ostalo što je potrebno da to malo događanje preraste u ono što je nekad bilo ).

16.srpnja 2016. tijekom dana planiramo održati takmičenja za sve uzraste ( u plivanju, vožnji kajakom, unskom lađom na vesla i čaklje ), a u večernjim satima spuštanje tematski ukrašenih čamaca od glavnog kupališta sve do mosta i Starog grada Zrinski gdje bi se održala završna svečanost dodjele nagrada i cjelovečernja zabava uz pečene unske ribice-zekice.
UNSKE-NOci3-724x1024
Ljepota, bistrina i sigurnost rijeke Une svake godine privlači sve više kupača iz bliže i dalje udaljenosti, posebno iz Zagreba i njegove okolice. Veliki je broj onih koji idući prema moru zastaju i kupaju se na Uni. Nastojimo osmisliti dopunske ljetne sadržaje koji će ih zadržati duže od jednog dana u našem malom gradu.

Izvor: http://tzg-hrvatska-kostajnica.hr/unska-noc-16-07/
Izvor fotografija:http://turizam-smz.hr/news-posts/4176/

Moglo bi vas zanimati

Proljetni Bjelovarski sajam

Datum održavanja: Sajamski prostor Gudovac, Bjelovar, 01.-03.04. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam tradicionalno se održava krajem ožujka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *