23-24.07.2016.g.Airshow -Varaždin

U Varaždinu se 23. i 24. srpnja ove godine održava najveći aeromiting u našoj zemlji – CIAV 2016. (Croatian International Airshow Varaždin) kojim organizator Aeroklub Varaždin nastavlja dugu i bogatu tradiciju ovakvih zrakoplovnih priredbi u gradu Varaždinu.

Sudjelovanje na ovogodišnjem CIAV-u potvrdilo je čak 7 zemalja, pa će publika na varaždinskom nebu tog srpanjskog vikenda imati prigodu vidjeti zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, između ostalih i MIG- 21, zatim čak dva borbena zrakoplova F16 – jedan ratnog zrakoplovstva Sjedinjenih Američkih Država te jedan iz sastava ratnog zrakoplovstva Kraljevine Belgije. Na nebu nad Varaždinom posjetitelji će imati prigodu vidjeti i prelet borbenog zrakoplova Saab JAS 39 Gripen mađarskog ratnog zrakoplovstva, te školsko – borbenog zrakoplova Soko Galeb G2, koji će doletjeti iz Slovenije. Također, posebna atrakcija biti će i prelet Eurofightera Typhoon, višenamjenskog lovca iz sastava ratnog zrakoplovstva Republike Italije. Posjetitelji će i ove godine moći uživati i u atraktivnim nastupima akrobatske grupe Krila Oluje, a na varaždinski miting ponovo se vraća i akrobatska grupa Baltic Bees iz Latvije.
1200x628_FB
Uz atraktivne zrakoplove, koje će posjetitelji imati prigodu razgledati na pisti varaždinskog aerodroma, moći će vidjeti i nove helikoptere Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te atraktivne desante padobranaca, uz bogati zabavni program koji će završiti velikim koncertom Ivana Zaka.

www.airshow-varazdin.com

Izvor:http://www.turizam-vzz.hr/novosti-i-događanja/događanja/airshow-varaždin-ciav-2016.html

Moglo bi vas zanimati

VINCEKOVO U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

Sveti Vinko, zaštitnik vinogradara, štuje se u svim vinorodnim krajevima Hrvatske, pa tako i u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *