14.08.2016.g.-NovskaRUN-Novska

Utrka NovskaRUN prošle godine je na mala vrata postavila Novsku na vrlo lijepu trkačku destinaciju. Atraktivna lokacija, veliki broj natjecatelja, volontera i sadržaja učinili su ovu utrku biserom kojem se vraća iz godine u godinu.

Tako će, nadaju se organizatori iz AK “NoGA” biti i ove godine 14. kolovoza . Po uzoru na mnoge utrke diljem hrvatske, a i šire, utrka od ove godine ima dvije dužine:
•Manja utrka pod prošlogodišnjim nazivom “Run the woods” u dužini 8km pruža ugodno trčanje iz centra Novske asfaltiranom cestom prema šumi sve do jezera gdje je okretište na kojemu s asfalta, trkači prelaze na šumski trail koji vodi sve do zadnje ¾ staze. Nakon toga se spajaju na već poznatu cestu kojom se vraćaju natrag. Ova staza nije pretjerano zahtjevna, a u šumi su za to doba godine vrlo ugodni uvjeti za trčanje. Glavna atrakcija je svakako trčanje pored jezera i kroz šumu blago valovitom stazom.
•Utrka pod nazivom “Spartana” namijenjena je ozbiljnijim rekreativcima i trkačima jer iako dužine “samo” 16km, uglavnom na prvoj polovici prevladava blaga uzbrdica. Punktova sa okrijepom će biti, a trkače očekuju i mala iznenađenja na stazi tvrde organizatori.

Prijave će biti moguće do 4. kolovoza (cijeli dan) a nakon toga se zatvaraju.

Izvor:http://turizam-smz.hr/news-posts/4201/

Moglo bi vas zanimati

Ljetno kinu u Daruvaru

Turistička zajednica Daruvar – Papuk, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Daruvarom, i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *