27.08. – 04.09.2016.49. Iločka berba grožđa

27.08. – 04.09.2016.49. Iločka berba grožđa

unnamed (2)

 

 

U vrijeme kada se brižno uzgajani iločki vinogradi pripremaju za berbu počinje i manifestacija kojom se to obilježava i proslavlja.
Događanja 49. Iločke berba grožđa započinju u subotu 27.08., tijekom dana održat će se neka od sportskih natjecanja, u popodnevnim satima je tradicionalno druženje u vinogradima ( „Pudarina“) , a nastavlja se u noćnim satima Starom podrumu sa 4.Noći vina koja je poseban doživljaj jer kombinira vrhunska iločka vina vina sa nešto drukčijom glazbenom pozadinom sastava«Sing song swing» iz Osijeka, atmosferom i animacijom. Kao i do sada, središnji dio je prvi vikend rujna, točnije 02. – 04.09. kada se okupi velik broj posjetitelja iz regije.

unnamed (1)

 

Ova manifestacija koja se održava od 1962. godine je najstarija manifestacija ovog tipa na području Slavonije,Baranje i Srijema, uz napore organizatora i realizatora opstat će i ove godine (unatoč općoj teškoj ekonomskoj situaciji u našem najistočnijem gradiću Iloku ali i cijeloj Hrvatskoj).

 

 

Da nije bilo okupacije i progonstva ove godine bila bi to 56. fešta po redu.

Do današnjih dana „Iločka berba grožđa“ prerasla je u manifestaciju etno-gastro-vinsko-zabavnog karaktera i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa iz regije i šire. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima koje posjeti ukupno oko 7000 posjetitelja i to bez ulaznica, glavni programi su besplatni.

U večernjem zabavnom dijelu na ljetnoj pozornici stare jezgre-tvrđave

01.09. je „Pred-Berba Party“,

02.09. (petak) je koncert legendarnog Željka Bebeka, a nastavlja se u šatorima sa tamburaškom i modernom glazbom,
03.09. (subota) sve posjetitelje očekuje središnji svečani večernji kuturno-zabavni mozaik te zabava uz koncert Vanne i Sinovi ravnice nakon čega slijedi zabava do jutra u šatorima uz glazbu, ples iločko vino, gastro i drugu ponudu. Također u večernjim satima petak i subotu tu je zabava i ponuda u podrumu kurije Brnjaković-Vinskog klastera Srijem te Sarom podrumu-Iločki podrumi. U nedjelju slijede sportska događanja te animacija za najmlađe.

unnamed (7)
Tokom manifestacije traju i «Dani traminca» te dani slastica od vina i grožđa.

 

Dobrodošli na jedinu manifestaciju na koj se ulazi kroz pravo, veliko bure, upoznajte tradiciju i sadašnjost Iloka i Srijema,posjetite zabavna, kulturna,eno-gastro, koncertna i druga događanja uživajući u vrhunskim iločkim vinima slaveći s nama početak berbe grožđa u iločko-srijemskom vinogorju!

 

unnamed (4)

 

Organizator i pokrovitelj: Grad Ilok
Generalni sponzor: Iločki podrumi dd
Sponzori: Vukovarsko-srijemska županija, TZ Ilok, HTZ, Jamnica, TZVSŽ,Slatinska banka, HEP
Realizacija i produkcija: TZ Grada Iloka
Medijska pratnja: VTV, HR Vukovar, Radio Ilok, Radio Slavonija, Scena.hr
Kontakt i Info: 032-590-020 ; 592-950; 098 573 742
tourismilok@gmail.com
Event info fb page: https://web.facebook.com/events/784584334987994/
4. Noć vina: https://web.facebook.com/events/1622755847974018/
www.turizamilok.hr https://web.facebook.com/www.turizamilok.hr/

Moglo bi vas zanimati

Za božićne i novogodišnje praznike očekuje se oko 4 posto više gostiju

Prema rezultatima ankete koju je Hrvatska turistička zajednica provela u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, …