28.08.2016 Fažana-Fasana, Riva “Rapsodija u plavom”

28.08.2016 Fažana-Fasana, Riva “Rapsodija u plavom”
“Rapsodija u plavom”

19:00 h

Umjetnička manifestacija posvećena plavetnilu mora

Živopisna fažanska riva postaje posebno čarobna tijekom tradicionalne Rapsodije u plavom, manifestacije posvećene plavetnilu mora. Izložbu na moru, koja cijeloj večeri daje umjetničko ozračje, prati i niz zabavnih programa za sve generacije.

Za “mobile art” zaduženi su mladi umjetnici koji svoje mobilne instalacije slažu na površini mora i na batanama, a dodatna dinamika boje i pokreta ostvaruje se projektorima light showa. Osvijetljene pretežno plavom bojom, i batane privezane u lučici postaju umjetnička djela maštovitih umjetnika, ukrašene instalacijama većinom izrađenih od uporabnih materijala, a more se pretvara u zanimljivu galeriju osobitog vizualnog doživljaja.

Na rivi se odigrava cocktail party uz vatreni cocktail show, za koje su zaslužne spretne ruke nekih od najboljih hrvatskih barmena. Obavijeni zamamnim mirisom plave ribe, gurmani pak mogu tijekom večeri kušati gastronomske delicije od sardela, jednog od simbola Fažane, uz zabavne glazbene ritmove popa, bluesa, rock and rolla, evergreena i country glazbe.

Najmlađi će uživati u plavoj čaroliji uz mađioničarske trikove, balon party i oslikavanje lica, a možda usput otkriti i pokoju magičnu tajnu.

PROGRAM:

MOBILE ART
mobilne instalacije na moru: mladi umjetnici izložiti će tridesetak mobilnih instalacija po površini mora i na batanama fažanske luke, dok će se dodatna dinamika boje i pokreta ostvarit projektorima light showa
SLIKE NA VODI
filmska projekcija na velikom vodenom zidu
COCKTAIL PARTY
na rivi će se pripremati razni plavi kokteli
PLAVA ČAROLIJA ZA DJECU
djeca će moći uživati u likovnoj radionici i oslikavanju lica
GASTRO PONUDA OD SARDELA
ZABAVNI MUZIČKI PROGRAM:
20:00 NOVI ĐAVOLI
20:30 RAPSODIJI U PLAVOM – odabrane pjesme Georgea Gershwina izvode Viktorija Đurđek, sopran i Vesna Ivanović Ocvirk, klavir
20:45, 22:00 i 23:00 SLIKE NA VODI – fažanski lukobran
21:00 NIGHT EXPRESS

Info:
TZ Fažana
43. Istarske divizije 8 T: +385 52 383 727
info@istria-fazana.com
izvor http://www.istra.hr/hr/atrakcije-i-aktivnosti/kalendar-dogadanja/15612-ch-0?l_over=1

Moglo bi vas zanimati

Ljetno kinu u Daruvaru

Turistička zajednica Daruvar – Papuk, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Daruvarom, i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *