Otvoren Turističko-informativni centar Krapinsko zagorske županije

Otvoren Turističko-informativni centar Krapinsko zagorske županije

Turističko-informativni centar otvoren je simboličnim puštanjem balona, koje je u zrak pustio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uz pomoć voditeljice Ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenije Tomić i nasumično odabranih posjetitelja Roses centra. Župan Željko Kolar istaknuo je nakon otvorenja sljedeće: „Milijun i 400 tisuća posjetitelja prođe godišnje kroz ovaj prostor i naravno da je to bio signal da upravo ovdje otvorimo Turističko-informativni centar. Vidite da i danas, zapravo, ovdje nema slobodnog parking mjesta na parkiralištu.

Ovdje staje dio turista koji ulaze u Hrvatsku, kao i dio onih koji iz Hrvatske izlaze. Naša ambicija je da barem deset posto posjetitelja, dakle, oko 140 tisuća ljudi, dobije ovdje brošure o turističkim destinacijama Krapinsko-zagorske županije, o našim hotelima, OPG-ima, dvorcima i da, kad planiraju godišnji odmor za sljedeću godinu, već budu upoznati s našim potencijalima i sadržajima te da se odluče da par dana prije ili nakon mora provedu u Zagorju. Vjerujem da će ova naša akcija dati rezultate i da će se već sljedeće godine vidjeti plodovi ovog našeg rada. U našem turističkom master planu je i da u skoroj budućnosti, ovdje uz autocestu, sagradimo jedan veliki turističko-informativni centar u kojem će turisti moći ne samo dobiti informacije, nego i kupiti naše autohtone proizvode.

Turizam na području Krapinsko-zagorske županije se ne događa slučajno. Ovo je samo jedan u nizu poteza koje radimo čitavo vrijeme kako bi bili još bolji i još uspješniji. Povećanje broja dolazaka u Zagorje za 39% i povećanje broja noćenja za 37%, ponavljam, ne dešava se slučajno. To se događa, prije svega, zahvaljujući vrijednim, educiranim i sposobnim turističkim djelatnicima, uz naravno, doprinos Turističke zajednice KZŽ, kao i same Krapinsko-zagorske županije“, rekao je župan Kolar.

Otvorenju TIC-a KZŽ nazočili su i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, saborska zastupnica Marija Puh, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Općine Sv. Križ Začretje Marko Kos, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško.
izvor http://www.kzz.hr/otvoren-tic-kzz

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *