Grešna gorica opet najbolja na Bučnica festu

http://www.kzz.hr/gresna-gorica-opet-najbolja-na-bucnica-festu

Grešna gorica opet najbolja na Bučnica festu

Drugi Bučnica fest – manifestacija na kojoj se zagorski ugostiteljski objekti natječu u pripremi bučnice, održan je u nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine na prostoru Turizma Masnec u Zagorskim Selima.
Zlatnu buču, priznanje za najbolju bučnicu, je vlasniku Grešne gorice Damiru Podboju predala zamjenica župana Jasna Petek koja je tom prilikom istaknula „Bez gastronomije i gastro ponude koja nudi tradicijske specijalitete nije moguć potpun doživljaj naše zagorske Bajke na dlanu. Mi se stoga trudimo da svaku našu manifestaciju začinimo gastro i eno ponudom, a naravno imamo i specijalizirane manifestacije kojima promoviramo određene tradicijske specijalitete – bučnicu na Bučnica festu, štrukle na Štruklijadi te razne druge slastice na Babičinim kolačima,“ poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti i dodala da žiri Bučnica festa ni ove godine nije imao nimalo lagan posao. Sve sudionike natjecanja i brojne posjetitelje pozdravili su i načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja, voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić i predsjednik Turističke zajednice Po plavem Trnaci Zvonko Škreblin

Na Bučnica festu 2016. natjecali su se Grešna gorica, Villa Zelenjak – Ventek iz Risvice pokraj Kumrovca, Seoski turizam Šumak iz Miljana kraj Zagorskih Sela, Hostel Kumrovec, Vinotočje Hajduk te domaćini Seoski turizam Masnec iz Luke Poljanske. Natjecanje je održano u organizaciji Turističke zajednice za područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela – Po plavem trnaci, u suradnji s općinom Zagorska Sela i Turizmom Masnec, pokrovitelj manifestacije bila je Krapinsko – zagorska županija, a medijski pokrovitelj Zagorje International. Na manifestaciji su sa svojim tradicionalnim proizvodima sudjelovali i proizvođači domaćih tradicijskih jela – mliječnih proizvoda, sireva, meda, bučinog ulja, bučinih koštica, oraha, suhomesnatih proizvoda te suvenira, a prezentirani su i neki od tradicionalnih zagorskih zanata te igraonice za djecu. Program su obogatili Tamburaška i pjevačka sekcija KUD-a Horvatska, Desinićke mažoretkinje, grupa Za kaj te domaće Kuburaško društvo Sv. Martin.
Članovi žirija bili su vlasnik restorana Rody i zamjenik predsjednika Ceha ugostitelja Krapinsko – zagorske županije Zdravko Klanjčić, savjetnica u Zagorskoj razvojnoj agenciji za promicanje regionalnog razvoja Draženka Grah i voditeljica Dvorca Miljana Andreja Arlavi. Oni su posebno istakli kako su ove godine imali izuzetno težak zadatak, i o pobjedniku su odlučivale tek nijanse u izgledu, boji, pečenju, količini masnoća, a posebice u odnosu količine buče i sira u smjesi.
izvor:http://www.kzz.hr/gresna-gorica-opet-najbolja-na-bucnica-festu

Moglo bi vas zanimati

VINCEKOVO U DARUVARSKIM VINOGRADIMA

       

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *