10.09.2016. 5. RIBARSKO-LAĐARSKA VEČER/RUGVICA

10.09.2016. 5. RIBARSKO-LAĐARSKA VEČER/RUGVICA

unnamed
Savski lađari iz Rugvice odavno su prerasli okvire lokalne Udruge, a na to ukazuje činjenica da su peti puta zaredom pred velikim izazovom – organizaciji Ribarsko-lađarske večeri.

Ove je godine izabran datum 10. rujna, mjesto održavanja veliki šator na igralištu u Rugvici, a organizatori najavljuju bogat kulturno-gastronomski program, ove godine značajno proširen brojnim događanjima, ponajprije za najmlađu populaciju. Početak manifestacije je u 13,00 sati kada će se moći razgledati izložba starih fotografija i predmeta vezanih uz školstvo s područja općine, etno postav autentične posavske kuhinje gdje će se održati radionica izrade jela od tijesta poput “vajnkuša s sirem”, rezanaca, mlinaca i ostalog namijenjena mamama i kćerima (na degustaciju su pozvani očevi i sinovi☺). Znaju Savski lađari da ženama nije mjesto samo u kuhinji stoga su pripremili pistu na kojoj će se održati modna revija djevojčica koje će nositi modele mlade kreatorice Jelene Holec čije modele nose poznata imena hrvatske estrade.

Revija će biti humanitarnog karaktera, a prihod od aukcijske prodaje haljina namijenjen je obnovi vodotornja u Vukovaru. Za najmlađe je predviđena zabava uz nastup mađioničara koji će ih uveseljavati punih sat vremena trikovima i figurama od balona, nastup malih folkloraša i tamburaša. Već tradicionalna promenada u narodnim nošnjama uljepšat će rugvičke ulice šarenilom boja, a posavske kočije i čamci spremno će čekati na vožnju krajem.

U rano predvečerje okupljene očekuje posebno iznenađenje – vremenska kapsula koja će biti napunjena fotografijama, zapisima i predmetima današnjeg vremena. Nakon dnevnih događanja slijedi vatrogasni noćni kup DVD-a Rugvica. Za dobru zabavu do ranih jutarnjih sati zadužen je Tamburaški sastav Barabe, a za bogatu gastronomsku ponudu pobrinut će se Savski lađari koji će spremati šarana na rašljama, soma u pivskom tijestu, fiš paprikaš te razne druge delicije. Lađarice su pak zadužene za slastice. Manifestacija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Općine Rugvica.
Izvor: http://www.dugoselska-kronika.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2672:5-ribarsko-ladarska-vecer&catid=104&Itemid=435

Moglo bi vas zanimati

Održan 8. Interslast

U Termama Tuhelj je održan osmi po redu Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *